Valgflæsk?

Valgflæsk? Nej. Har vi efterhånden ikke fået nok af det? Har jeg ikke selv siddet til valgmøde og hørt på halve og hele løfter om svømmehaller, idrætshaller, cykelstier så brede som motorveje og en tryg alderdom? Når det eneste, vi bad om, var, at de loppede sig op og blev færdige med at godkende opførelsen af et nyt reskabsskur ved skolen  og en helt almindelig lille cykelsti på 600 meter? Som vi selv er villige til at afgive jord til? Jo. Det har jeg. Mine illusioner er ikke i topform.

En plovbredde fra traktoren her – oppe for oven af marken ud mod vejen – kunne være rigeligt til at sikre børnene en sikker skolevej også i den mørke tid.

Billede3

Vi stemmer nede i Skovby. Valgstedet på skolen i Herskind (nærmeste landsby til venstre) blev nedlagt sidst, der var valg. Nu skal vi køre til Skovby – og nej, der går ikke nogen af de busser, der også blev lovet under valgmødet. Men når vi nu har stemt, vil vi ikke spise noget, der bare minder om valgflæsk. Det er faktisk lidt af et spørgsmål, om vi overhovedet vil tænde for fjernsynet for at følge slagets gang. Når vi først har stemt, kan vi ikke gøre mere nu.

Lad os lave noget hurtig og god mad – for eksempel en ‘hvad køleskabet gemte’ pizza, med den sædvanlige dej, tomater, hvidløg, grillede artiskokker, mozzarella, lidt italiensk skinke og et skud oregano og chili. Og lad os drikke et glas vin i utide – hvis det nogensinde er utide for et glas vin.

Og så i gang med en god bog. De gode forfattere svigter nemlig ikke, og det er sjældent, at de lover mere, end de holder.

Jeg er i gang med en dejlig roman af den engelske forfatter Kate Atkinson, Life after Life hedder den. En bog om det 20’ende århundrede, en bog,  der er overraskende, vittig og vækker til eftertanke. Vi følger Ursula, der har det med at dø. Død ved fødslen, druknet, faldet ned fra et tag, død af spansk syge (3 gange) og død et par gange under 2. verdenskrig. Men hver gang bliver hun genfødt på samme dag, samme sted og samme tid med en tåget deja vu agtig erindring, der kan hjælpe hende til at træffe andre valg næste gang. Det lyder fjollet, men det er det ikke. Slet, slet ikke. Læs eventuelt en anmeldelse her – hvis du orker den på engelsk. Ellers bare vent nogle måneder, så kommer bogen nok på dansk.

photo

Foto: Vanessa Grillone,

Fremtiden vil vise, om vi skulle have truffet et andet valg på Skovbyskolen i dag. Valgte vi forkert, bliver vi nok ikke genfødt af den grund. Men det må vente. For det er slut med valgflæsk i denne omgang. Helt slut.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: