Solstik – et lækkert bær

Solstik er andet end en sygdom forårsaget af for meget sol. Det er også et bær. Et bær, der er en blanding af solbær og stikkelsbær. Vi har sådan en busk nede i frugthaven. Store, sorte bær med en smag, der er lige netop det: en blanding af solbær og stikkelsbær. Sort som solbær og med store kerner som stikkelsbær.

Billede6

Solstik kan bruges til de samme ting som solbær – og stikkelsbær. De har samme ulempe som stikkelsbær, nemlig at de skal nippes. Og de bliver modne samtidig med solbærrene, og kan derfor godt gå hen og blive lidt glemt i skyndingen og plukkeræset.

Billede5

Busken bliver kæmpestor, hvis den får lov. Nye buske laver man ved nedkrogning eller  af stiklinger – det går lynhurtigt.

Det er en sjov busk at have, og bærrene er allerbedst, når man bare går og nipper til dem, når man er i haven. Får man ikke plukket dem alle sammen, jamen så er de populære hos fuglene, så det er såmænd ikke nogen skade til.

Rev vi marken let,
det er gammel ret,
fuglen og den fattige skal også være mæt.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

3 kommentarer til “Solstik – et lækkert bær”

 1. Mojn
  Lyder uhyre interesssent.solstik.må se at få sådan en busk i vores have.jeg savner mest dueæg dværghøneæg store rød/gule Stikkelsbær ,de smagte fantastisk,men har ikke set dem i ualmindelige tider,
  Go´Torsdagsdag

  Like

   1. så er der kun en ting at gøre,mig og min ven Hans må finde dem et eller andet sted i verdenen.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: