Nippemad: Fyldte æg med kørvel og rejer

Fredag igen. Hvor blev ugen af? Om fem minutter er det sikkert mandag igen. Er der nogen, der vil være venlig at skrue lidt ned for jordens omdrejningstempo?

Så vi kan få lidt mere tid til at lege allesammen?

Men fredag er det, og det er tid til nippemad og fredagsaftenhygge. Det er i grunden heller ikke så ringe. I dag bliver det fyldte æg med kørvel. Af tre gode grunde.

Jeg har masser af æg – lækre, store landæg fra Helenes høns.

Jeg har masser af kørvel – kønne, blondefine, grønne blade med en fin smag.

Jeg har lige  bagt grovboller, og de passer rigtig godt til æg.

Kog æggene hårde, men ikke grønne. 7 minutter cirka. Pil dem, skær dem over i halve og tag blommerne ud og over i en skål. Det går let med en teske.

Tilsæt så 1 tsk Hellmans mayo pr. æggeblomme og smag til med salt og peber. Pluk kørvel – rigeligt – hak det fint og rør det hele sammen.

Fordel massen i de halve udhulede æg og husk at gemme lidt kørvel til at pynte med – og et par rejer, hvis katten ikke har spist dem allesammen, mens man vendte ryggen til.

Pyntelig nippemad til en sommerfredag – også en sommerfredag med torden.

God fredag – og husk regnhatten.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Nippemad: Fyldte æg med kørvel og rejer”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: