Nem hverdagsret: Krydret karrypande med oksekød og spidskål

Karrypande med oksekød og spidskål

Det første vores nye komfur fik lov at lave var en hurtig, spicy karrypande med oksekød og spidskål. Det klarede komfuret til UG.

Hvis du vil sætte dit komfur på den samme prøve og samtidig få en god hverdagsret på bordet på en halv time, skal du til 4 personer bruge:

500 g hakket oksekød
2 røde peberfrugter
1/2 spidskål
2 spsk karry + 1/2 tsk salt
2 spsk soya
Chilipasta efter smag – jeg bruger Sambal Oelek
2 tsk brun farin
2 dl vand
Forårsløg til pynt

  • Retten serveres med ris, så start med at sætte dem over.
  • Skær peberfrugterne i tern, snit spidskålen i mundrette stykker og find krydderierne frem.
  • Brun kødet på en stor stegepande.
  • Tilsæt karry og salt (salt fremhæver karrysmagen) og steg det sammen et minuts tid.
  • Tilsæt soya, chili, vand og farin.
  • Når det er kommet godt i kog vipper du peberfrugt og kål over i panden, vender godt rundt og lader det koge med i et par minutter. Kålen skal falde sammen, men den skal ikke blive helt blød.
  • Drys med hakket forårsløg og sæt panden på bordet.

På billedet er det en halv portion af opskriften, men chilimængden er den samme som i opskriften. Vi kan godt lide det stærkt. Er du mere blød i munden, kan du tilsætte chili lidt efter lidt.

Det er den slags mad, der gør munden og maven glad, og det behøver altså ikke være så kompliceret at lave mad, der både gør glad, mætter og er sundt, vel?

God lørdag.

PS: Der er kun det ene billede af maden. Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at skrive om sådan en helt almindelig ret, men Husbonden var så glad for den, og han sagde, at det var rigtig længe siden, vi havde lavet sådan en hverdagspande, og at man sagtens kunne spise den som weekendmad også. Derfor knipsede jeg et billede, og nu har du opskriften.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.