Vintersang

I den mørke januarmorgen i dag, hvor man undrer på, om det overhovedet nogensinde bliver lyst, brød en lyd igennem disen. En lyd, der ikke hørte årstiden til, men en lyd, der mindede om alt det, der kommer forude.

Jeg var ved at rede seng og sortere vasketøj, som så mange andre i den tidlige lørdag morgen. Vinduerne var åbne på vid gab for at lufte ud, og ind gennem vinduerne flød pludselig triller og sang fra en lille fugl.

Jeg stoppede det, jeg var i gang med og lyttede bare. Trillerne blev ved en stund, og så var det som om, fuglen indså sin fejltagelse, og der blev stille igen. Musestille. Morgentåge-stille.

Der går stadig lang tid, før koret af morgenfriske fugle vækker os ved daggry.

Men det lille forvarsel om alt det, der kommer, vil lyde for mit indre øre hele dagen i dag – og forhåbentlig også i de kommende, sangløse måneder.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “Vintersang”

 1. Tidligt i morges hørte jeg solsort og rødhals, ikke med sang næe de var meget utilfredse. Tænker de er ved at finde territorier og måske det milde vejr spiller ind. Men det hjælper at høre fuglene i disse så grå dage.

  Like

  1. Solsortene slås også om sovepladserne, om maden og om alt andet, man kan slås om 🙂 De er lidt krigeriske, men man tilgiver dem alt, når de synger deres sommersang. Rødhalsen er også en lille strid en, selvom den ser så yndig og uskyldig ud. Så det er nok både territorier, spisepladser og sovepladser, der er i spil 🙂

   Like

 2. Tidligt i morges hørte jeg solsort og rødhals, ikke med sang næe de var meget utilfredse. Tænker de er ved at finde territorier og måske det milde vejr spiller ind. Men det hjælper at høre fuglene i disse så grå dage.

  Like

 3. Min mand sagde for et par dage siden, at han havde hørt en musvit synge. Det er jo ikke ligefrem sang med triller, men et tegn på lysere tider. Vi hører den tit i februar, men i begyndelsen af januar er virkelig tidligt.
  Dejligt med de små tegn i noget trist, vådt og gråt vejr.
  God weekend.
  Bodil.

  Like

  1. Musvitterne er også altid de første. Deres ‘Mu-svit, mu-svit’ og deres kom-til-mig sang hører man tit fra februar, selv når det er koldt. Så den milde vinter spiller nok ind, når de begyder i januar 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: