Mere påskepynt

Det griber om sig det med påskepynten. Der er virkelig plads til mange påskeblomster selv i et hus, der ikke er større end vores. Hvor der er hjerterum, er der husrum, som man siger.

Påskedekoration i Old English vasen

Til jul lavede jeg en lille juledekoration i Old English vasen. Dengang tænkte jeg, at det samme kunne man gøre til påske, og det blev så det næste lille påskeprojekt.

Juledekoration i Old English vasen

Teknikken er den samme, materialerne og farverne er anderledes.

Der er skåret en blok af oasis, der kan gå ned i vasen – med plads til træuld omkring. Oasisblokken er sat i en plasticpose, så træulden ikke bliver våd, mørk og kedelig.

Så har jeg stukket et reagensglas ned i oasisblokken – et glas fra vanillestænger. Derefter er der pyntet med grønt fra haven, sat en lyseholder i med et lysegult lys og stukket en påskelilje fra skrænten ned i vanilleglasset. Til sidst har jeg sat nogle æggeskaller (malet med vandfarve fra en børnefarvelade) fast hist og her med limpistolen.

Uhyre enkelt faktisk. Det tog kun en 10 minutters tid.

Buerne er lavet af grene fra den hvide gyvel i haven

Rundt omkring i huset er der stukket små påskeblomster fra haven i vaser og i kobberæggene…

… og hængt porcelænsæg på grene oppe fra hegnet. Pil og ahorn.

De to påskeliljer lå på skrænten og var knækkede. Maggie siger, det var vinden… hmmm…

Nu tænker du vel, at der simpelthen ikke kan være plads til mere? Jo – jeg mangler én ting. En dekoration i den store teaktræsskål. Den, der bliver brugt til dekorationer året rundt.

Den vil jeg gå ud og finde pynt til i eftermiddag. Lidt forårsblomster, æg, mos og et par grene?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Mere påskepynt”

 1. Hvor er det fint og den grønne hyacint vase er også i brug 👍. Tænker sagtens blæsten kan knække et par stængler, og de er jo ikke gået til spilde, dygtig hund 😄.

  Like

  1. 🙂 Hun er tilgivet – det er da svært at finde ud af det der med at være forsigtig, når man bare vil løbe op og ned ad skrænten med 100 i timen.
   Ja, den grønne vase er med – den passer så fint til de andre to vaser. Forskellig stil, men farverne spiller 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: