Nem og lækker karrygryde med oksekød, grønt og kokosmælk

Det her er en af årets yndlingsretter. Den vi griber til, når det er vandkoldt derude, og vi synes, vi trænger til varme og glød. Samtidig er retten fuld af grønt – og den er en glimrende undskyldning for at spise masser af mango chutney.

Hakket oksekød, porrer, gulerod, peberfrugt og løg i en karrykrydret sovs med kokosmælk.

Til 4 personer skal du bruge:
500 g hakket oksekød
2 porrer
2 gulerødder
2 peberfrugter
2 hakkede løg

2 æbler – skrællede og skåret i tern
2 spsk karry
2 tsk salt
2 spsk soya
2 dåser kokosmælk
Chili efter smag og lyst

Ris, ristet kokosmel og mango chutney til servering

Brun kød og hakkede løg sammen i en gryde. Når kødet har skiftet farve, tilsætter du grøntsagerne. Porre i skiver, gulerod og peberfrugt i tern.

Dernæst tilsætter du karry, salt, soya og chili – jeg bruger sambal oelek – den rene chilipasta, man kan købe på glas. Den har vi altid i køleskabet.

Rør rundt, lad det hele stege sammen lidt og tilsæt så kokosmælken. Måske skal du ikke bruge helt to dåser, men én er lige lidt for lidt.

Lad nu det hele koge sammen, til det begynde at tykne lidt – ca. 10-15 minutter, og smag derefter til. Måske lidt mere salt? Måske en anelse mere karry? Og chili? Din mund – du bestemmer.

Mens gryden koger, kan du riste lidt kokosmel på en tør pande. Det giver lidt knas til retten, når det drysses over ved bordet. Men pas på. Kokosmel bliver lynhurtigt sort i stedet for lækkert lysebrunt. Bare man vender sig for at klappe en hund, så…. Ja, du kan høre, hvordan det gik i går. Heldigvis var der mere kokosmel i posen.

Retten minder om 70ernes ristaffel. Den har bare flere grøntsager i og smager af meget mere. Men dengang var millionbøf med karry altså ret avanceret og populær gæstemad. Serveret med bananer i skiver, kokosmel, mandariner fra dåse og ristede peanuts. Tænk, at det ikke er længere tid siden, man stort set ikke kunne finde et mere eksotisk krydderi end karry i dagligvarebutikkerne. Og mango chutney var noget helt nyt – i hvert fald her i landet. Der er sket meget…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Nem og lækker karrygryde med oksekød, grønt og kokosmælk”

    1. Jeg har ikke været så glad for at besøge min etniske krydderi-pusher her i coronatiden, fordi den ligger lige i et kvarter, hvor man ikke bliver vaccineret eller testet. Heldigvis har Tiger – og supermarkederne – også mange gode krydderier. Det ser godt ud, det iranske, og det er typisk, at der skal serveres tørret frugt til. Den blanding er typisk for det område.
      vh/Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: