Farsbrød med bacon, gulerødder og en nem, lækker sauce

Efter flere dage med det skønneste sensommervejr, vågnede vi op til blæst og regn og mørk himmel i dag. Det er en glimrende lejlighed til at dele den her opskrift på et krydret, varmende farsbrød med en supernem og rigtig god, krydret sovs til.

Det ret enkle farsbrød er rørt med revne gulerødder, parmesan og persille, der giver en rigtig god smag til kødet. Hverdagsmad af den gode slags, hvor rester er mums i madpakken dagen efter.

Du skal bruge:
500 g hakket oksekød
1 dl rasp
1 dl mælk
1 stort æg
1 dl fintrevet parmesan/grana
2 dl revne gulerødder (to middelstore gulerødder)
1 dl grofthakket persille
1 pk bacon
Salt og peber

Til sovsen:
1 dåse hakkede tomater
1 stor spsk brun farin
2 tsk sennepspulver
2 tsk engelsk sovs – Worcestershire
1/2 terning hønsebouillon
Salt, peber og en dråbe hot sauce – Linghams, Franks eller lignende.

Kom rasp i en skål og hæld mælken over. Lad det trækket et par minutter, mens du skræller og river gulerødderne og osten. Bland raspblandingen godt med kødet, gulerødder, æg, parmesan og persille, friskkværnet peber og en lille tsk salt (husk, at osten også er salt).

Form et farsbrød i et ovnfast fad og arranger baconstykkerne over det. Bag det i ca. 45 minutter på 200 grader.

Lav sovsen imens. Hæld en dåse tomater i en lille gryde, tilsæt resten undtagen hot sauce og lad det simre, så sovsen tykner, men stadig er ‘sovseagtig’. Smag til med lidt hot sauce. Sovsen skal ikke være ganeflænsende stærk, så bare lige et strejf af hot sauce til at fremhæve smagen. Den sovs er værd at huske til en anden gang, hvor man ikke har ‘noget at lave sovsen af’.

Farsbrød er ikke det, man typisk laver en lun sommeraften. Men når vejret slår om så pludseligt og giver os en grim forsmag på, hvad vi har i vente? Så er det lige den modgift, der skal til.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Farsbrød med bacon, gulerødder og en nem, lækker sauce”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: