Spicy korianderkylling med citron

Var det noget med en nem mandagsopskrift? ‘Noget med kylling’? De der pakker med kyllingeoverlår er jo tit det, man griber i supermarkedet, når man har travlt og ikke lige har tænkt så meget på, hvad man skal lave til aftensmad.

Men det gør ikke noget. For de kan få præcis den smag, man gerne vil give dem – uden det store arbejde. Her har kyllingen fået smag af citron, hvidløg, spidskommen og frisk koriander. Frisk, spicy og forårsagtigt.

Retten er vel nærmest mexicansk inspireret. For mexi-mad er meget andet end ‘noget med bønner’. Koriander, hvidløg, chili og spidskommen… alt sammen mad fra ‘south of the border’.

Man skal bruge:
3 spsk rapsolie (til både marinade og stegning)
Saft fra to citroner (lime kan også bruges – det havde jeg bare ikke i køleskabet)
1 potte frisk koriander – hakket (gem lidt til pynt)
4 fed hvidløg – finthakkede
1 tsk chiliflager
1 tsk stødt spidskommen (rist hele spidskommenfrø og stød dem i morteren)
2 tsk brun farin

4 kyllingeoverlår
Citronskiver (eller limeskiver)

Start med at røre marinaden sammen. Rør 2 spsk rapsolie sammen med saften fra to citroner, koriander, chili, hvidløg, spidskommen og farin.

Rens overlårene og læg dem i en skål. Hæld marinaden over, vend kyllingestykkerne rundt i marinaden og sæt dem i køleskabet i et kvarters tid. Gerne længere, men det er ikke nødvendigt.

Tag så kyllingestykkerne op og steg dem på en pande i den sidste spsk olie. Ca. 5 minutter på hver side, så de bliver fint gyldenbrune. (Sukkeret branker altså let, så lad ikke panden være alt for gloende.)

Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad, kog panden af med resten af marinaden og hæld den i fadet. Sæt fadet i ovnen på 200 grader i 20 minutter. Nu er kyllingen gennemstegt, som kylling altid skal være.

Har du tid, og er vejret til det, bliver de også gode stegt på grill. Men det er det lidt koldt til for tiden…

Pynt med korianderblade og citronskiver og server med ris til. Brug væden fra fadet som sovs.

Vi lavede også den thai-inspirerede agurkesalat til. Det er ganske vist ikke mexi-mad, men man har jo lov til at blande landene lidt, og agurkesalaten smager så forrygende godt med sin sursøde lage, rødløg, chili og koriander.

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Spicy korianderkylling med citron”

 1. Det var da en dejlig aftensmad, du lige fik sat sammen. Frisk og dejligt ser det ud.
  Ja, vi er da velsignet med inspiration fra hele verden i vores tid. Man kan sagtens nappe lidt forskellige steder fra og få nye og spændende menuer ud af det. Selv dyrker jeg meget de grøntsagsbaserede ting uden dog at forsage de animalske.
  Jeg har lige læst om et nyt spændende krydderi: Xawaash. Aner ikke, hvordan det udtales. Stammer fra Somalia.
  Det skal jeg til at prøve inden en -lidt større – middag snart. Jeg er i hvertfald fristet af bestanddelene.

  Like

  1. Vi er heldige at kunne få inspiration fra hele den store verden. Xawaash havde jeg aldrig hørt om, så jeg slog det op:
   ½ cup Cumin seeds
   ½ cup Coriander seeds
   2 Tbsp Black peppercorns
   1 Tbsp Cinnamon bark
   1 Tbsp Cardamom pods
   1 tsp Cloves (whole)
   2 Tbsp Turmeric powder
   Det lyder til at være den typiske nordafrikanske blanding af varme krydderier. Spændende. Fortæl, hvad du finder på at lave med det – det vil jeg gerne høre 🙂

   Like

   1. Jeg skal lave lave en ret, som hedder Maraq digir, som er en bønneret med azukibønner, udblødte, (400 g).
    Svitse løg (2) og efter et stykke tid tomatpure (4 spsk). Xawaash og hvidløg (3 fed revet) i. Bønner i gryden. Boullion hældes i samt en dåse kokosmælk. Koger uden låg i ca 1 time. Til sidst saltes, sukres med et par spsk kokosblomstsukker (hvis man har) og saft fra en citron.
    Denne ret ser ret ukompliceret ud og er et led i at lokke de kræsne små børn til at spise andet end pizza og lasagne.
    Min opskrift på Xawaash indeholder også salvie (knust), stødt ingefær og bukkehornsfrø.
    Den er taget fra Claus Meyers bog “Grønne proteiner”.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: