Jul på spisebordet

På spisebordet har vi nu en helt ny – eller rettere sagt: nyrenoveret – dekoration i den store skål, der er udskåret af roden fra et teaktræ.

Julestjernerne er de samme. De ser lige så friske ud som den dag, jeg kom hjem med dem.

Det kan altså godt betale sig at være god ved julestjerner. De står i vådt sand, og jeg vander sandet – ikke de små potter.

Så friske som den dag, jeg kom hjem med dem…

Mosset og eukalyptusgrenene var til gengæld blevet lidt triste at se på.

Her er den, før eucalyptusgrenene visnede, og mosset begyndte at drysse.

Nu har skålen fået et nyt og mere julet look. (Der er nu under 14 dage til jul, og så man må godt intensivere det julede lidt.) Jeg nappede et par kviste fra en af vores to cedre derude, og med de mellemøstlige og næsten bibelske cederkviste og daddelgrene blev det hele lidt ‘Blomstre som en rosengård’-agtigt.

Cederkviste, daddelgrene, sølvlyng og de fineste små, grønne glaskugler.

Nu håber jeg, den holder til jul. Men at tro, at man kan lave dekorationer i slutningen af november med friske grene og blade og så have dem friske og fine helt til jul? Det er urealistisk, hvis man også kan lide at have varme på indendørs i december. Men det er sjovt at lave dekorationer, så hvis man skal lave dem om og friske lidt op undervejs, sker der jo ikke noget ved det.

Jeg var glad for første version, og jeg er mindst lige så glad for version to.

Nu skal det julede til at brede sig i stuen – det kommer der mere om.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: