Den klassiske, fantastiske Kanelkage

Der er en kage, jeg altid vender tilbage til, når en af os skal have kage med til mange. Det er den klassiske kanelkage med kærnemælk i dejen og et tykt, tykt lag chokoladeglasur.

Opskriften rækker til en stor bradepande. Der er nok til en hel skoleklasse eller til en hel flok sultne kolleger.

Til dejen skal man bruge:
175 g smeltet smør (opskriften lød egentlig på margarine, men jeg foretrækker nu smør…)
7,5 dl kærnemælk
600 g mel
500 g sukker
3 tsk natron
2 spsk kanel (med top på)

Bland først de tørre dele, tilsæt kærnemælk og smeltet smør og rør det sammen. Hæld dejen over i en stor bradepande og bag kagen på 200 grader i lige godt 20 minutter. Lad kagen køle helt af, før du putter glasur på.

Til glasuren skal man bruge:
175 g smeltet smør
350 g flormelis
3 spsk kakaopulver
1 æg

Bland flormelis og kakaopulver. Rør det smeltede smør i, og rør til sidst ægget i. Det samler glasuren. Bred den ud over kagen og lad den stivne. Det tager lidt tid, så det er ikke nogen dårlig ide at bage kagen dagen før, den skal bruges.

Det gør jo også kun kagen endnu mere egnet som en ‘med på arbejde kage’, for selvom man holder af sine kolleger, står man nok ikke op midt om natten for at bage kage til dem?

Opskriften fik jeg fra min daværende svigerinde engang i begyndelsen af 90’erne – og jeg har brugt den med jævne mellemrum lige siden. Det kan efterhånden ses på den lasede kopi i opskriftmappen.

Hvis kagen skal fryses, skal det være uden glasur. Det kan dårligt betale sig, for den er hurtig at lave. Er opskriften til en meget større kage, end du skal bruge, kan du halvere portionen og bage den i en lille bradepande i stedet for.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Den klassiske, fantastiske Kanelkage”

  1. Den havde jeg helt glemt. Den smager godt og er nem at lave. Tak for påmindelsen. 👍😉

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: