Et fodbad til Frøken Annabelle – eller ‘lokale byger’

En af mine venner skrev i går, at der var kommet en lokal byge forbi der, hvor hun bor, og den havde lige netop fokuseret på georginerne. Heldigt. Det viste sig selvfølgelig, at den ‘byge’ kom ud af en vandslange…

En særdeles menneskeskabt klimaforandring om end på mikro-niveau.

Den slags byger får vores have også. Især hortensiaerne. Meget lokale byger, der godt kan forveksles med en kold drink og et fodbad. Lige nok til at overleve den værste hede.

Frøken Annabelle trives med de høje temperaturer, når bare de bliver kombineret med nok kolde drinks og fodbade. Hortensia hedder jo også Hydrangea, og så kan man da regne ud, at de gerne vil hydreres – altså have noget (meget) hydro – vand. Det vil vi også. Selv billeder af vand virker kølende.

Jeg gisper stadig som en fisk på land og har ikke vænnet mig til varmen, som det ellers blev spået. ‘Bare vent – du vænner dig til det, og så kommer du til at fryse, når hedebølgen er ovre.’ Nixen. Sådan er det ikke. Gudskelov har vi flimmerskyggen under de store træer i udsigtshaven. Der er ikke køligt derude – slet ikke når Rosie insisterer på at ligge på skødet.

Men der er luft og skygge. I solen ser landskabet svedent ud. Høstgult, som det jo altså også er.

I dag var der ingen morgentåge. Dagen dukkede solrig og tør ud af en klar nat, og den ‘frodige’ aroma fra i går blev ved jorden, hvor den var anbragt og kan gøre nytte.

I dag skal vi igen gispe efter vejret med temperaturer på omkring de 30 grader. Og i morgen med. Men så siger vejrudsigten, at det vil blive en anelse køligere – og måske kommer der endda en byge forbi. Mon den også bliver lokal? Jeg vil i hvert fald gå ud og sørge for lokale byger hos Annabelle og hendes slæng nu.

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Et fodbad til Frøken Annabelle – eller ‘lokale byger’”

 1. Kære Karen,
  jeg er altså ikke ene om ikke at kunne lide for megen sommervarme, jeg hader det simpelthen, mister al energi og venter bare på at det slutter. Vi var blevet lovet regn og torden de sidste tre dage, men det blev først til noget i går aftes, herligt det regnede det meste af natten og lige nu får vi endnu en god byge. Temperaturen er røget ned på 19° C, skønt jeg føler at jeg lever igen og det gør haven sandelig også. Vanding med vandkande kan kun forhindre planterne i at gå helt ud men triste har de set ud og træerne er begyndt at tabe bladende, et uventet syn i august måned.
  Tab ikke modet regnen kommer ogsaa til Danmark i løbet af ugen og lavere temperaturer ligeledes.
  Venlig kølig hilsen fra Helene i Bretagne

  Like

  1. Hvor skønt at høre, Helene. Vi var i Bretagne for nogle år siden, og aldrig har jeg set så store hortensia. Et godt tegn på, at der kommer godt med regn. Bretagne er så smukt et område med sin helt egen natur. Vi elskede det.
   Mange hilsener fra et stadig hedt Skivholme

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: