Nede i græsset

Det er let at lade sig helt forføre at de blomstrende træer og buske – og de store skærmplanter i grøftekanten – så man slet ikke ser andet. Men nede i græsset spejler de små fladstjerner de stores blomsterpragt.

Det er en af mine yndlingsplanter i forsommeren.

Den findes i flere udgaver. Stor, græsbladet og lille. Den her er den store. Den er ikke spor sjælden, men køn er den. Og den er stor nok til, at man kan plukke den. Den blomstrer mange steder i hegnet og langs vejen lige nu.

Jeg ville have vist flere billeder og skrevet mere om de fine, hvide stjerner, der nok er værd at holde øje med.

Men Maggie har dårlig mave, så går vi går ud og ind. Ud på græsset, hver gang hun bliver lidt urolig (et varsel om ‘noget’ på vej) og ind igen.

Her i formiddag er det mig, der holder øje med, at hun kommer ud, at hun drikker nok og ikke bliver dehydreret, og så noget med rigeligt toiletpapir og ajax til aftørring, når det alligevel går galt.

I eftermiddag overtager Husbonden, når han kommer hjem fra kundebesøg, og til den tid må vi håbe, der er sket bedring. Ellers er det dyrlægen.

De to kræ sover nu, og jeg kan lige nå at skrive lidt her – og om lidt at gå i gang med arbejdet herhjemmefra, mens jeg har et vågent øre på aktivitet nede i køkkenet.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Nede i græsset”

  1. Der er altid noget at glæde sig over her i den skønneste måned på året
    Selv om der kommer lidt malurt I bægeret med en lille syg hvapper
    God Tirsdagsdag også, til jer i det Jydske

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: