Det er blevet så fint

Er der noget bedre, end når noget bliver bedre? Og måske endda rigtig godt? Anlægsgartnerne er færdige, og der er kommet nyt ral på pladsen ved maskinhuset og indkørslen.

Der er lagt nye fliser – både ved hoveddøren og under det gamle tørrestativ. Jeg er specielt glad for fliserne under tørrestativet.

Før var der en bund af træbrædder, og de havde ligget der siden en gang i halvfjerdserne. Under dem boede utallige dræbersnegle, de var glatte i vådt vejr, og de var også blevet så møre, at man tit trådte helt igennem dem.

Det var dejligt at hænge tøj op i går og for første gang i 15 år at stå fast og sikkert imens – på fliser, der er lagt så lige som gulvet i en balsal.

Nogle ville nok synes, at det gamle tørrestativ burde skiftes ud med noget mere moderne. Ikke mindst, fordi det er ret lavt. Og lidt vejrbidt. Jeg holder af det, som det er.

Tørrestativet er en af de få ting, vi ikke har lavet om, efter vi overtog huset, og jeg synes stadig, det er lidt sødt, at det blev bygget så lavt den gang, fordi husets frue var og er meget lille. Det blev i hvert fald ikke bygget til hendes høje mand eller deres fem høje sønner. Sådan var det jo. Jeg er heller ikke selv så høj, og det går fint med at gå under snorene, selvom Bondemanden brokker sig, når han hænger tøj op.

Nu hvor den lyserøde clematisMontana Rubens, er begyndt at klatre hen langs siden på tørrestativet, er jeg endnu mere glad for det.

Den er vokset meget i løbet af sommeren, og jeg forestiller mig et grønt og forårsblomstrende ‘tørrebur’. Med clematisranker, der snor sig omkring siderne og fine blomstrende tøjklemmer på tørresnorene.

Det er vores nabo Peter, der er anlægsgartner. Han har lagt de fleste af vores fliser hen over årene.

Det er godt med dygtige naboer.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Det er blevet så fint”

 1. Åhhhhh sådan en nabo har jeg behov for til nye fliser på den kongelige balkon.
  Men tror ikke lige jeg har sådan en nabo :)))))))))
  Hvor ser det fint ud og er vildt med din montana sådan spreder sig. Jeg kan sagtens se det med tiden.

  Sov godt og drøm sødt
  Charlotte

  Like

 2. Det ser godt ud Karen. Når du beskriver hvor glad du er for dit gamle tørrestativ,, fedt med en god belægning, så kommer jeg i tanke om at jeg rent faktisk også er glad for vores, en snor mellem to træer, og en stolpe så jeg kan hæve og sænke, har aldrig tænkt på hvor skattet det rent faktisk er.
  Hvor ser det godt ud i jeres indkørsel!
  God torsdag
  Knus Anette

  Like

  1. Sådan en tørresnor med et stolpe til at hæve og sænke er jeg også vokset op med. Det er så fint et system – og bestemt ikke high-tech, men rigtig charmerende. Jeg synes, det er så vigtigt at finde glæde ved de ting, man bruger i dagligdagen.
   Knus, Karen

   Like

 3. Hvor ser det dog fint ud, Karen – inden tidens tand sætter sit præg. Hvilket egentlig også er dejligt. Fx dit tørrestativ. Hvor muntert, at det er så lavt. Og heldigt, at du passer til det 🙂
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Ja, der er fordele ved at være lettere at springe over end løbe udenom 🙂 Jeg må indrømme, at jeg bedre kan lide fliserne, når de har ligget der en vinter over. Efter de har fået lidt patina, men før de kommer til at se urgamle ud.
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.