Lærkesang i februar

Man kan godt opleve noget stort, når man går ud efter avisen en tidlig lørdag morgen. Klokken var knap syv, men der var allerede en smal stribe lys mod øst oppe over bakken.

Dagslyset er virkelig ved at vende tilbage, tænkte jeg, men blev stoppet i min tankerække af en lang, høj trille af kvidrende sang.

En lang trille, der kom højt oppefra. Sangen lød klart i den stille morgen – for der er virkelig meget stille i og omkring Skivholme en tidlig lørdag morgen i februar.

Det var lærken. Lærken der sang.

Jeg troede knapt mine egne ører, og stod stille og lyttede, til det blev for koldt at stå der i sutsko.

Så gik jeg ind og googlede. Jeg googlede det, der blev overskriften på dagens lille historie: ‘Lærkesang i februar’.

For kunne det virkelig passe? Eller var jeg bare ikke rigtigt vågen endnu?

Det kunne det. Det var ikke bare ønsketænkning. I milde vintre kan man høre lærken allerede i februar. Det kan du læse mere om hos naturguide.dk. Trykker du på linket cirka midt i artiklen, kan du selv høre den dejlige lyd af lærkens sang, som jeg hørte den i morges.

Den dejlige sang, der varsler bedre tider forude ligesom synet af erantis og de små, stærke vintergækker.

Rigtig god lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Lærkesang i februar”

 1. Sjovt nok har vi åbne marker omkring os, men vi hører stort set aldrig lærken hos os. Jeg har en gang ferieret i Vestjylland her i februar, der var lærkesang overalt, ja jeg blev helt misundelig.
  Det var så fint stille i morges, jeg nød også morgenturen med fuglekvidren.
  Vi har for år tilbage haft nattergalen i vores område, det kan godt være træls at høre på den hele natten, men det er stort at have sådan en i nærheden.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Lærker er mest glade for græsmarker, hvor de ikke bliver forstyrret så meget – og helt marker, der ikke er passet alt for godt, så der er masser af ukrudtsfrø til vintermad og insekter om sommeren. Det kan være, I har en dygtig bondemand i nærheden 🙂 Nattergalene holder til nede ved bækken hos os. Jeg kan godt lide at falde i søvn til dens sang. Men uglerne måtte godt gå et andet sted hen og synge serenader 😀
   Kh, Karen

   Like

 2. Tak for deling
  Og hold da helt da op en lyd sårn pipper hå
  God Lørdags Dag til Folk og Fæ i og omkring Skivholme

  Like

 3. Solsort- og lærkesang er de smukkeste danske fuglestemmer. De slår begge nattergalen. Det er mange år siden jeg har boet, så jeg kunne høre lærkesang. Hvor er du heldig. Og hvor var du heldig at stå dér en kold februarmorgen og høre lærken. Godt nok tidligt på året.
  Nyd weekenden. Jeg håber det bliver med lærkesang foroven.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Helt enig. Nattergalens sang er mere speciel end køn. Ok – dens triller er fine, men den kvækker jo ind imellem 🙂 Solsort og lærke er helt klar nummer ét. Lærker kræver åbne marker, men solsorten er da heldigvis alle vegne.
   Rigtig god weekend!
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: