En bloddråbende historie

En bloddråbende historie? Det hedder da ‘bloddryppende’? Nej, for så dramatisk er det heller ikke. Fuchsia kaldes også Kristi Bloddråbe.

Og sådan en Kristi Bloddråbe, en havefuchsia, står der i det bed, hvor vi har udvidet til spejlbassinet.

Jeg købte den sidste år i efteråret for den ringe sum af 10 kroner i Billigblomst, og så kunne den holde så godt, som den nu kunne. Gå forbi den kunne jeg ikke.

Jeg havde jo set den her tidligere i september, og sådan en ville jeg gerne have i haven.

Den visnede ned i vinterens løb. Kun nogle døde pinde stod tilbage.

I foråret, da Bondemanden og jeg gik inspektionsrunde, så han på de tørre kviste og erklærede, at den skulle vi da se at få hevet op. Den var død, og der var også ved at komme noget skidteras nede i bunden af den. Det fik vi ikke lige gjort. Noget andet kom i vejen, som det så ofte går.

Lidt efter begyndte det der skidteras at vokse. Og skidteras var det ikke. Det var fuchsiaen, der var ved at skyde fra bunden.

I år er den dobbelt så stor som sidste år, og den har masser af blomster. Blomsterne lyser klart rødt mod den lyse marksten, vi har lagt der for at fremhæve farven.

Der er mange knopper endnu, og jeg er helt sikker på, den vil blomstre, lige til frosten kommer. Om den så fryser helt ned igen, vil tiden vise. Men den bliver ikke hevet op, selvom der kommer lidt skidteras i bunden af den i foråret.

Se det var da en bloddråbende historie, ikke?

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

7 kommentarer til “En bloddråbende historie”

 1. Hej Karen
  Jeg har den samme busk og også en lyserød. De skyder fra bunden hvert år, så tøv en kende til foråret, når “skidtet” er gået ud. Flot vandbassin du har fået og jeg glæder mig til dine daglige indlæg. God weekend. Kh Henriette

  Like

 2. Hvad kan man så lære af det Karen……..
  Man skal aldrig forhaste sig :))))))))))))))))
  Det er fantastisk når det lykkedes. Man bliver så ekstrem glad.

  Smuk weekend
  Knus

  Charlotte

  Like

 3. Sød historie 🙂 Det var da godt, der kom noget i vejen. Og bloddråben kan så lige minde mig om, at jeg ikke behøver at have dårlig samvittighed, når den slags overgår mig – det er nærmest tværtimod. Jeg tager lige en kop kaffe mere 🙂

  Like

 4. Fantastisk overskrift, Karen! Og Kristi Bloddråbe er en fantastisk smuk blomst. Jeg forbinder den med min mormors have. Hun havde altid mange i krukker og ampler. Selv har jeg ikke haft en i årevis. Det skal jeg have næste år 🙂
  God fredag – og god weekend – til jer!
  Kh Nana

  Like

  1. 🙂 Ord er jo det bedste legetøj. I Irland så vi masser af store buske – ja hele hække af fuchsia. Der fryser det jo også så sjældent, at det kommer i avisen, hvis temperaturen kommer under nul.
   Nogle store havefuchsia ville være flotte mod din nye terrasse.
   Også god weekend til jer og kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.