En gave fra mellem fliserne

Ikke et ord om snegle i dag, kun lidt om, hvor heldig man kan være.

Sidste år stod der en lille opstilling på trappen ved baggangen. En Betulia, en potte med bladselleri (på grund af den fine, lysegrønne farve – at jeg så kom til at tænke på suppe, hver gang jeg gik ud eller ind, er en anden sag…), og en sammenplantning med sølvlyng og en lille fyr, jeg ikke kender navnet på.

Det var den kønneste, lille plante med brogede blade og de fineste blomster. Som små lyserøde morgenstjerner.

Vinteren kom, planterne visnede, og den store potte med en lille bjergfyr kom til at stå der i stedet.

Jeg havde næsten glemt den lille plante.

Her i forsommeren skulle trappen luges. Den var mere grøn end grå. Og hvad fandt jeg i revnerne mellem fliserne? Bittesmå, nye planter. Jeg reddede en håndfuld, plantede dem i en potte, og nu blomstrer de igen.

I år vil jeg tage frø – helt bevidst – og så dem i efteråret. Man kan ikke altid satse på heldet – lidt planlægning må der også til.

Er er nogen, der kender navnet på den? Så vil jeg gerne vide det.

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “En gave fra mellem fliserne”

 1. Den hedder Ampel-pileurt Polygonum Capitatum. Sidste år havde jeg også rigtig mange som kom op i gruset i nærheden af hvor den havde været.

  Like

 2. Hej
  Jeg har fået den plante hos Staudeengen, her i sommer, men kan ikke huske, hvad den hedder. (Måske hængende pileurt). Jeg mener hun sagde det var en staude, men den er villig til selvsåning.
  Med venlig hilsen Henriette

  Like

 3. Jeg bliver altid helt rørt når jeg får sådanne gaver. Den livskraft er betagende! Jeg ved ikke hvad den hedder, desværre. (Men jeg morer mig over at du fik suppetanker når passerede trappetrinnet hele sidste sommer 🙂 )

  Like

Der er lukket for kommentarer.