Til åbning af CPH Garden

‘To plant a garden is to believe in tomorrow’
Under det valgsprog, som stammer fra Audrey Hepburn, blev Haveselskabets meget flotte og imponerende haveshow i Valbyparken, CPH Garden, åbnet i går. Danmarks bud på et Chelsea Flower Show.

Jeg var med, og det var en rigtig dejlig oplevelse. Inspiration i overmål, glade mennesker og mængder af de smukkeste blomster.

De flotte showhaver, de mindre udstillingshaver og de mange, mange boder med blomster og ting til haven er et eldorado for haveelskere.

Og da showet nu er i København, hvor folk bor tættere end myrer i myretuer, er der også stor fokus på byhaver – bier på taget, blomster på væggen, høns i baggården etc. – noget, der skulle kunne inspirere til at lave en lille smule have hvor som helst, hvor der er plads – en rigtig god ide, der viser, at have er for alle, der har lyst til bare at lave et lille grønt hjørne i hverdagen.

Showhaverne er et kapitel for sig selv, og jeg vil slet ikke begynde at gå i dybden med dem. Du kan læse mere om showhaverne og tankerne bag dem planerne hos Haveselskabet her.

Jeg vil nøjes med at fortælle lidt om de haver, jeg virkelig faldt for. Det var haven Dream a little dream, der vandt guldmedaljen ved awardshowet i går. Den er også en drømmehave, og der var mange, gode ideer lige til at snuppe og bruge hjemme, uden det behøver at koste en formue.

Haven Mellem himmel og hav er et fantastisk bud på en sommerhushave. Sten, rust, græsser.

Komplet med bundgarnspæle og mågen Åge,

og et spændende kig ind gennem det runde ‘vindue’, der gentager cirklen fra den flotte og ret anderledes havebænk og yderligere understreger det maritime look. Som de runde vinduer i et skib, et koøje.

Inspiration var der også at hente i den romantiske have med navnet, Vild og vidunderlig urban oase. Den have faldt jeg pladask for. Det her er nok det mest fotograferede havehus af dem alle sammen.

Jeg var også vild med måden blomsterne var sat sammen på…

CPH Garden blev officielt åbnet i går, da Kronprinsesse Mary navngav en ny Rosa Eskelund rose. Den fik navnet CPH Garden in Bloom – meget passende.

Jeg forsøgte alt, hvad jeg kunne at få et godt billede af kronprinsessen – jeg mener – det er jo ikke hver dag, man er under to meter fra hende, vel? Det er da lidt stort. Men ham der Claus Dalby blev ved med at stikke armen ind foran linsen, så det blev ham, der fik en rigtig god video af hendes ankomst til teltet. Den kan du se på hans Facebook side og på Instagram. Det er nok et kig værd, hvis man er bare en anelse ‘starstruck’.

Det er Claus Dalbys arm i højre side…

Der er alt for meget at fortælle til, at det kan rummes i et enkelt indlæg. Over de næste par dage vil jeg vise lidt mere derfra. Detaljer, sjove ting og sager og andet haveguf. Men jeg kan kun opfordre til, at man selv tager ud/over/ned/hen og ser CPH Garden, hvis man overhovedet har mulighed for det. Det er rigeligt rejsen værd i ren inspiration.

Rigtig god torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Til åbning af CPH Garden”

 1. Så spændende at se dit indlæg fra CPH. Zapper rundt mellem jer der så gavmildt deler derfra, og nyder de forskellige vinkler:-) Og jeg er vild med det berømte citat: To plant a garden is to believe in tomorrow. Fantastisk måde at indlede på!
  Kh Anette

  Like

  1. Det er et godt citat. Der er også et kinesisk ordsprog, der siger, at man skal plante i sin have, som skulle man leve i hundrede år – og leve, som skulle man dø i morgen 🙂 Nogle af haverne har da luret hos dig, som Frede også skriver. Da jeg så den havelåge, tænkte jeg med det samme: Anette!
   Kh, Karen

   Like

 2. Hyggeligt at hilse på, om end det blev meget hurtigt! Jeg havde også en fantastisk dag og er meget inspiration rigere. Skønt at se alle de forskellige billeder hos bloggerne – der har været gang i kameraerne! Jeg håber på et CPH Garden i 2019 igen!

  Like

  1. Du har ret – det er så sjovt at se alle de andres billeder. Det var ikke meget, vi fik tid til at snakke til ‘blogtræffet’. Jeg nåede kun lige at registrere, at der var du, og at tænke, at vi da lige skulle have en snak, og så var vi igen spredt for alle vinde. Det må blive en anden gang…

   Like

 3. Jeg hygger mig med at se fotos fra jer alle sammen. Der er sjove, spændende og flotte showhaver, ser ud som om CPH har levet op til det forventede. Mon ikke det bliver en fortsat begivenhed!? 🙂

  Like

 4. Hej Karen
  Hyggeligt at I viser lidt forskelligt fra udstillingen. At se CD´s arm i stedet for kronprinsessen er måske ikke det mest spændende, men du fik da et fint billede. Jeg har nu ikke fortrudt, at jeg takkede nej til invitationen. Jeg kan snildt følge med på I andres blogge.
  Kh Lisbeth

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: