Glød i markerne

Raps skal passes meget, hvis det ikke skal blive fyldt med ukrudt. Det er noget, enhver landmand ved, og i en passet rapsmark ser man da heller ikke meget ukrudt. Heldigvis er det ikke alle landmænd, der er lige dygtige.

I den sidste uges tid har jeg kunnet glæde mig over dette syn på vejen hjem. Marken gløder af valmuer.

Tusinder og atter tusinder af valmuer.

Dem med det sorte øje og den skønne, dybe røde farve.

Den vej vil jeg køre på vejen hjem, indtil valmuerne er afblomstrede.

Måske skifter jeg til en anden vej, når de er afblomstrede. Til den mere direkte. Men på den anden side, er det også på den store og mere direkte vej, der er kø, så måske skal jeg køre en helt tredje vej – en med gode grøftekanter, hvor noget andet blomstrer til den tid. Vi får se – men det er da ikke så dumt at gøre turen til og fra arbejdet til lidt af en fest for øjnene, hvis man kan.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Glød i markerne”

 1. Jeg kører også altid den smukkeste vej. For tiden er det bag om Dybbøl Mølle ned mod Sønderborg, hvor der er garanti for valmuer i blomst i massevis. Hvis en buket skal holde sig mere end et par timer, skal man – lidt besværligt – medbringe en termoflaske med meget hedt vand og et stort glas med koldt vand. Stilkene dyppes kort i det hede vand, hvorefter de stikkes i det kolde vand. Så gælder det bare om at komme hjem, uden at det ender med en sø på gulvet i bilen.

  Like

 2. Smuk smuk mark. Kan godt forstå du kører den vej 😉
  Måske du kan samle til en rigtig skøn grøftekants buket.

  Knus og skøn dag til dig
  Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: