Lykke er ikke så kompliceret endda

I går aftes kørte vi i vores lune og trygge bil ad de mørke landeveje og gennem tætte banker af rimtåge hjem efter et helt vidunderligt og inspirerende besøg i Fru Pedersens Julehave.

billede7

En dejlig dag i selskab med gamle venner, vi ikke har set i mange måneder, helt nye bekendtskaber og møde med mennesker, vi kun har kendt via nettet indtil i går.  Det var lykke af den gode, varme slags.

Besøget i Fru Pedersens helt fantastiske julehave vender jeg tilbage til i morgen. For der er mindst 100 billeder, der skal sorteres og vælges iblandt. Det tager lige lidt tid.

038

De tætte banker af rimtåge sænkede sig i løbet af natten, og da solen stod op i dag, var det for at blive mødt af dette syn. Det må have gjort solen lykkelig også?

billede1

Lange nåle af tindrende frost havde lagt sig omkring hvert et strå og blad – og ærtehegnet i urtehaven.

billede2

Når man ser ud over sådan et landskab, bliver man noget så inderligt lykkelig. Det bobler i hjertet og blodet i årerne bliver skiftet ud med champagnebrus.

billede6

Mens hunden og jeg gik derude på den glitrende mark,

billede8

kom verset fra Jeppe Aakjærs ‘Jeg bærer med smil min byrde’ listende frem fra hukommelsens gemmer:

Hvor kan I dog gruble og græde,
så længe Guds himmel er blå!
Mit hjerte skælver af glæde,
blot duggen dynker et strå.

Lykke er ikke så kompliceret endda.

God og lykkelig lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lykke er ikke så kompliceret endda”

 1. Det er rigtigt, Karen, lykken ligger ofte i det ukomplicerede. Jeg elsker dine vinterbilleder – og Fru Pedersens have, selv om jeg kun kender den fra Nettet 🙂
  God søndag til dig!
  Kh Nana

  Like

  1. Tak og tak i lige måde, Nana. Du må se at komme en tur til Jylland. Du er jo allerede flyttet et stykke af vejen tættere på Hovedlandet, så det sidste stykke tager ikke lang tid 🙂
   Kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: