Jeg ved en dejlig rundkørsel, jeg siger ikke mer……

Franske rundkørsler er lidt af en åbenbaring. Tænk, at rundkørsler kan være smukke? Fyldt med planter i kreative, harmoniske bede, man ville ønske, man havde magen til hjemme i egen have.

Billede23

I Beaune – ikke på et turisthovedstrøg – næh, bare sådan i nærheden af gymnasiet og ved vejen ud til Le Clerc supermarkedet.

Billede3

Billede2

En smuk blanding af stauder, sommerblomster, palmekål og roser. Så flot – og så uventet.

Et andet sted i byen fandt vi denne rundkørsel – man skal jo ikke glemme, at det  handler om vin i Bourgogne, vel?

Billede5

Tæt ved floden Saône i byen Tournus mødte vi denne båd  – også i en rundkørsel. Igen græsser, sommerblomster, stauder og dahlia.

Billede8

Fra vores campingplads, der lå lige ved floden, kunne vi gå ind til byen ad en sti. Det første stykke var hyggeligt bondeland med den brede flod, der flød langsomt mellem de lave bredder, og græssende køer på markerne ned til floden.

Billede24

Vild mistelten sad i kugler i piletræerne.

Billede25Når man kom længere ind mod byen blev stien til en promenade – også med skønne gennemtænkte kompositioner af blomster, græsser og planter hele vejen.

Billede15

Der kunne planlæggerne af rundkørsler rundt omkring i Danmark godt lære noget. Noget om blomsterglæde og kreativitet. Om fantasi – og om elegance.

Billede13

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

9 kommentarer til “Jeg ved en dejlig rundkørsel, jeg siger ikke mer……”

 1. Også velkommen hjem fra ferie herfra, og fin campingvogn i drog afsted med, skønne feriebilleder:-)
  Vil alligevel forsvare de byer der her i dk laver flotte rundkørsler, sidste år hvor vi kørte til Vemb, stødte vi på flere flotte af slagsen, og det var sådan at vi ønskede at vi kunne blive holdende lidt længere for at betages af de meget vidunderlige syn;-) og vores lille Langå har også en ganske fint tilplantet rundkørsel.
  Men du har ret der findes utroligt mange og kedelige af slagsen

  Like

  1. Tak 🙂 Det er da skønt, at der er pæne rundkørsler her også. Jeg møder dem bare ikke i Aarhusområdet. I sommer var der sået sommerblomster i nogle af dem, og det så godt ud. Men nu står de bare og er slået, og det ligner you know what.

   Like

 2. Hvis du tager en tur mere Karen, kan du så ikke smutte rundt til nogen af de midtjyske kommuner og tage nogen kommunefolk med så de kan få lidt inspiration ;o))
  Ser fantastisk ud….og velkommen hjem.

  Like

 3. Danmark er på mange områder et smukt Land,men man mangler evnen til at kreere det eksra ordinær smukke,det uventede da er danmark et U-Land
  God Tirsdagsdagsaften

  Like

  1. Der er en tendens til bare at købe et eller andet sært kunstværk og putte det midt i rundkørslen – godt for kunstneren, men ikke altid godt for de forbipasserende 🙂 Eller som den store rundkørsel på Viborgvejen ved Gudenåen – et farvet lysbånd hele vejen rundt – det er møggrimt…

   Like

 4. Fantastiske billeder og de rundkørsler ❤ ❤ ❤
  Jeg oplevede lidt af det samme i Spanien for 4-5 år siden – Kan selvfølgelig ikke lige huske bynavnet, men i området i en radius på 100 km. omkring Barcelona 😉
  Det ville da bare være så fantastisk at kunne sige " Så skal du holde til højre i rundkørslen ved båden og til ventre ved. . . . . ." 🙂
  Ja, det kunne de danske byplanlæggere og gartnere i tekniske forvaltninger godt lære noget af. Mange steder i bybillederne kunne man da også godt lige tage 6-8-10 sten op og lave et bed med græs og lidt stauder 🙂
  Nogle steder er det nu også lidt på vej – men det kunne bestemt gøres i meget større stil – der er også mange små hjørner der kunne trænge til lidt blomster.
  Jeg har faktisk en havebekendt, der for en 3-4 år siden fik lov til at beplante og holde et par tomme pladser uden for hendes bolig 🙂 og rigtig mange i byen lægger nu vejen forbi for at følge årets gang og kommunens folk er fri for ukrudsbekæmpelse.
  Win Win Win 🙂

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: