Næsten en have-revolution…

Hvor syrenen stod, er der nu et krater.

Billede3

Der bliver bundet op, klippet ned, luget og kørt væk.

Billede4

Nu skal der ny jord i krateret, og så er det plantetid. Nyindkøbte planter står i kø og venter.

Billede6

Det var lidt hårdt ved lommepengene, men skal der være gilde, så lad der være gilde.

En rød hyld – en Black Lace, en Annabelle hortensia,

Billede8

og en rødbladet sølvlys var det, jeg fik  med hjem derfra. Og den kønneste, næsten lysegule marguerit samt en masse løg. Det bliver  herligt at få det hele arrangeret og puttet i jorden.

Billede7

I al den flytten omkring, roden og graven, er det dejligt at se, at nogle ting arter sig. Bedene, vi lagde om i sommerferien vokser til allerede. Og lathyrusplanterne, som står i potter i år, begynder fint at vokse op ad væggen ved den nederste terrasse.

Billede5

Ups – billedet viser, at der stadig er mere, der skal luges, skæres ned, klippes til og køres væk. I løbet af weekenden, skal det nok falde på plads. Lidt tid skal der også blive til at løfte blikket fra jorden og nyde det, der trods alt er havens allerbedste træk, nemlig udsigten inde fra haven mellem bygningerne

Billede9

og den fra udsigtshaven og marken.

Billede10

Det er jo weekend, så lidt afslapning skal der vel også være tid til? Mellem graven og planten, B&B gæster, vask og bagning? Lyder det umuligt? Det er det ikke. Der skal bare planlægning til.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Næsten en have-revolution…”

 1. Åh hvor bliver det godt. Sikke nogle fine planter du har købt, godt der er noget der hedder lommepenge 🙂
  Det er en dejligt tid i haven nu, hvor alting bugner. Selv om der er meget at lave, skal vi nok få holdt nogle pauser og bare nyde at være til.
  Sensommerhilsen Anette

  Like

 2. Jeg kom lige til at tænke på Søren Ryges udsendelse, der hvor de bruger dynamit til at få en Bambus op, men i klarede det uden. Sikken masse dejlig plads og lækre planter du har fået købt.
  På det billede med hunden er der en skøn gul Blomst…hvad er det for en??

  Like

  1. Ikke dynamit, men en lastbil med en grab. Det sparede mange kræfter 🙂 Den gule blomst er kongelys. Det er en staudekongelys, jeg købte på grønttorvet i Aarhus for mange år siden. Den kommer troligt igen og igen. Dejligt.

   Like

   1. Hvis den sætter frø vil jeg meget gerne købe lidt. Den er da bare så smuk med de lidt mørke stilke og meget mørkegrønne blade.

    Like

 3. Det bliver godt Karen, fine planter du har købt.
  Jeg håber, I også når at slappe af, men du er helt sikkert god til at planlægge.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Uden planlægning ville jeg gå til i rod – der er simpelthen for meget til, at man kan overlade det til hukommelse og tilfældigheder 🙂 Men nu lakker det mod enden på sæsonen, og det er jeg efterhånden begyndt at glæde mig lidt til. Ligesom jeg vil glæde mig til, at det hele starter igen til maj 🙂
   Jeg købte alligevel en hyld allerede i år – så må jeg finde en anden plads til kvanen. De er kommet så fint – tror der er 11 småplanter på ca. 20 cm 🙂
   kh, Karen

   Like

 4. Ja Ja fru Engell tid til fordybning skal der til.men ellers ligner din Have jo det den altid ligner.Paradis vi har problemer med et agressivt angreb af ukrudt i Kolonøjseren.må bruge skrappe midler til efteråret når der ikke er mere Afgrøde i Haven.Har ellers prøvet ihærdigt.men efter bare et par dage er det hele dækket til med lange grønstænglede småbladede planter de vokser 2o-30 cm over en nat aner ikke hvad de hedder,nogle kalder dem bare for Havepest,for de er en pestilens Round -up ist streng verboten.
  men mon ikke Eddike blandet med Salt og Sulfo kan gøre kål på det .men som sagt vi må vente til oktober ..de nåedeellers at kvæle et halvt hundrede Jordbærplanter 😦

  Like

   1. Hej Karen!
    det ligner men ikke helt alligevel,vores har gule blomster og bladene har en anden facon.
    Blandingsforholdene skal efter sigende være 5 ltr Eddike 1 kilo Salt og en Kop Sulfoom ikke må vi bruger Roun up når der ikke er opsyn eller Keepers L jeg havde brændt det med en mega gasbrænder og 11 kilo Gas det holdt det nede men ikke nok alligevel skal vel bruge 2o kilo gas og holde flammen længer tid på planten så også roden bliver kogt men nu i tørken er Ild en liden god Ide

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: