Lørdagssol og søndagsregn

Det var da den skønneste dag i går. Sol i lange baner til de vintertrætte øjne. Sol på blomster, sol på bakkerne, sol på hundene – og sol på os, der vovede os i haven for at rydde op efter sne og vinterstorme.

Jeg fik kørt nogle trillebøre blade ud af haven. De var som altid blæst ned fra skrænten, og som altid havde de lagt sig på de sædvanlige hotspots. Det pyntede at få dem væk. Det gav også plads til at pynte lidt foran drivhuset.

Hvor var det dejligt at kunne mærke, at musklerne var blevet brugt, og hvor var det dejligt at gå rundt i haven bagefter og se, hvor fint det var blevet. Og om ikke også nogle af de små forårsblomster var dukket frem på nogle af havens luneste steder. De første persiske scilla

og en enkelt lille, forpjusket primula. Den første af mange – forhåbentligt lidt mindre pjuskede.

En enkelt eftermiddags arbejde betyder ingenlunde, at haven er i topform. Der er masser, der skal ordnes endnu, og der kommer sikkert også nye blade ned fra skrænten. Der ligger nedblæste grene på græsset og i bedene, og der er buske, der skal klippes til efter snetrykket. Men lige i øjeblikket, i det øjebliks sol føltes alt perfekt.

God, dryppende søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Lørdagssol og søndagsregn”

  1. Hej
    Tak for de skønne skriv du laver 🤗 og så var vi begge på kursus hos Åse Hvid i torsdag 😊sjov jeg viste ikke hem du var før jeg kom hjem og læse dit indlæg om den dejlig aften og det er ihverfald ikke sidste gang jeg tager på kursus hos hende. 😊
    Jeg har også hygget mig med at lave opstillinger med vintergækker og mine pilestativer. Forsat god regnsøndag.

    Like

    1. Tak for de pæne ord, Lotte. Næste gang må vi få Aase til at arrangere, at vi lige præsenterer os for hinanden, før vi starter 🙂 Det er sådan nogle hyggelige aftener. Mette – min svigerinde – og jeg er altid med både forår og jul. Man får virkelig lavet pæne ting, når Aases kyndige fingre er der til at hjælpe.
      vh/Karen

      Like

Der er lukket for kommentarer.