Bloggen har rund fødselsdag

Når man bliver ældre, gør man ikke så meget ud af sine fødselsdage, medmindre man fylder rundt. De seneste år har jeg slet ikke nævnt bloggens fødselsdag.

Men… i dag, den 13. januar 2022, er det præcis 10 år siden, det første indlæg så dagens lys. Det er da lidt stort. 10 år med Dalsgaard i Skivholme

Der er sket meget i de 10 år. Det ser man tydeligt på billederne. Haven er vokset til, træerne er blevet 10 år højere (og smider tilsvarende flere blade), og dyr er gået bort og kommet til.

Idyl i ko-verden

Dengang havde vi Dexter køer. Avl. Der var op til en 30-40 dyr, når de nye kalve kom til, og de etårige stadig var der. De senere år har vi kun haft sommerkøer – de smukke, hvide charolais’er.

Vi havde dengang Puma, den skønne kat, og Christie, vores første springerspaniel. Ja, Christie var min første hund i det hele taget.

To venner på vej ind til aftensmaden.

Mange mennesker, vi kendte dengang, er slet ikke mere. Og andre er kommet til. Familiens børn er blevet voksne. Jo, der sker meget på 10 år.

Her på bloggen er læsertallet vokset og vokset. Der er sikkert faldet nogle fra, mens andre er kommet til. Heldigvis er tilgangen større end afgangen, for der er ikke meget ved at skrive uden læsere. Det er vel nærmest som at tale i telefon uden at have ringet til nogen. Det vil jeg gerne sige tak for til dig, der læser med lige nu.

I 2021 var der i gennemsnit 1511 sidevisninger om dagen. Det mest læste indlæg var opskriften på kold rejetærte.

Men det næstmest læste var sjovt nok det med, hvorfor pynten på en wienerschnitzel hedder en dreng. Det må være noget, mange diskuterer, når der er wiener på menuen? Vi kender det jo. Man spiser, kommer til at tænke over noget, diskuterer det – og googler.

Selv efter 10 år synes jeg stadig, jeg har noget at fortælle om og noget at vise. Ikke mindst de to hjerteknusere her.

Der kan vel stadig blive plads til mig, ikke Rosie?
Så meget større er jeg vel heller ikke blevet?

Der er stadig ting, jeg glædes over og bare dele – eller ting, jeg bliver så oprørt over, at det ud. Der er haveideer, oplevelser og overvejelser.

Der er opskrifter, der skal prøves og skrives.

Den største drivkraft bag de 10 års skriveri er dog min glæde ved at skrive. Ved at sætte ord – og billeder – sammen, så de bliver relevante for både dig og mig og giver lyst til at læse mere. Så de vækker nysgerrighed, appetit eller et lille smil. Derfor har jeg heller ikke lukket bloggen for udelukkende at være på Instagram, som så mange andre har gjort.

Jeg bliver ved med at skrive, og jeg håber, du vil være med et år mere – eller 10?

God rund torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

38 kommentarer til “Bloggen har rund fødselsdag”

 1. Tillykke med jubilæet. Jeg læser jo ofte dine skriverier og er tit enig med dig. Jeg er også fan af de blandede emner og at du følger årstidernes rytme. Jeg har lavet mad efter nogle af dine opskrifter, som især de kræsne børnebørn satte stor pris på.
  Jeg er ikke selv til husdyr, men kender hunde, som jeg sætter stor pris på. Det er hyggeligt at læse om dines gøren og laden.
  Skal Puma ikke have en afløser?
  Især afsnit om haven og planterne synes jeg godt om. Jeg er imponeret over alle de vækster, som “hopper op i indkøbsvognen”, men kender skam udmærket fænomenet.
  Med lidt røde ører må jeg også sige, at det altså betyder noget for mig som læser, at du har et stringent og korrekt sprog,
  Jeg VED godt, at det ikke er comme-il-faut at kommentere manglen på samme, men det er for mig som at cykle på en punkteret cykel at læse den slags.
  Jeg hænger gerne med de næste 10 år.

  Like

  1. Tak, Susanne. Jeg er enig med dig om det med sproget. Det er også vigtigt for mig, og jeg bryder mig virkelig ikke om at køre på en punkteret cykel 🙂 Jeg ved også godt, at det ikke er comme-il-faut at lade sproget betyde noget, men et manglende r i lærer, kan ødelægge læseoplevelsen for mig.
   Om Puma skal have en afløser, ved jeg ikke rigtigt. Vi har jo to hunde nu, der begge skal vaccineres og til dyrlægen med jævne mellemrum, og det går hårdt ud over lommepengene. Hvis der så kommer en tredje, der skal vaccineres og steriliseres plus diverse uheld?
   Så bliver der i hvert fald ikke råd til at lade planterne springe 🙂
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Stort forsinket tillykke med de 10 år. Tak for mange dejlige opskrifter, bruger mange af dem, de er bare gode, dejligt at læse hvad der sker i din blog Mvh Lone

  Like

 3. Kære Karen
  Stort tillykke med de 10 år – tror at jeg har været med fra starten, og nu kan jeg slet ikke lade være.
  kh. Karen

  Like

 4. Hej Karen.
  Også tillykke fra mig, selv om jeg vist ikke kan finde noget nyt at tilføje. Jeg er så enig i alt det, som allerede er skrevet af andre følgere. Jeg læser din blog hver morgen, for der er altid guldkorn, enten på havefronten, dyrefronten eller opskriftsfronten! Det kan jo ærgre mig, at jeg først kom i gang med din blog for en 2 – 3 år siden, da de, som jeg læste den gang, “stod af.” I øvrigt til min store ærgrelse! Men så var det godt, at jeg fandt din blog. Der er rigtig meget godt ved din blog, men det bedste er alsidigheden. Du kommer vidt omkring, og det er altid interessant og vedkommende. Vi håber alle, at du fortsætter.
  Mange hilsner
  Bodil.

  Like

  1. Jeg er glad for, du har fundet bloggen – og at du påskønner, at der er mange emner, der bliver taget op. Det er ellers mit indtryk, at nørdeblogs med ét emne får flere læsere, og marketingfolk anbefaler også, at man har én blog pr. emne, man har lyst til at skrive om. Men… Her går der Sinatra i det: I do it my way… 🙂 Jeg er også ked af, at blandt andet Nana er stoppet med at blogge. Nana er på Instagram, men det er jo ikke helt det samme.
   Mange hilsener, Karen

   Like

 5. tillykke med den runge dag. Du er god med ord, og jeg er een af de 1500, der læser ca hver dag:-)

  Like

 6. Tillykke med blogfødselsdagen♥️! Vores er også en gammel kone efter hånden, men kan ikke huske hvornår vi præcis gik igang inde på vores – det er hvertfald 12-15 år siden 😀

  Like

  1. Tiden går – det er nu dejligt, at der blogs, der bliver gamle. Alt for mange starter en blog, og når succesen ikke kommer med det samme, dropper de det igen efter få måneder. Men hvis man starter en blog for at blive en kendis, tja – så tror jeg nok, det skal være omvendt – man skal være en kendis først 😀

   Like

 7. Stort tillykke med de første 10 år jeg håber på i hvert fald 10 mere, for en blog er nu det bedste. Der er plads til mange billeder, tanker og eftertanker og samtale. Jeg håber snart at gå dig i bedene med min blog-fødselsdag, jeg plejer nemlig at være ret dårlig til at huske det, så tak også for påmindelsen 😉
  Jeg nyder især dine indlæg om stort og småt på landet og dine dejlige billeder.

  Liked by 1 person

 8. Tillykke med 10-års dagen. Tak for den (næsten) daglige glæde, det er at følge din blog . Tak fordi du deler ud af viden, opskrifter, kloge ord, fine billeder o.m.a. . De bedste hilsner herfra

  Liked by 1 person

  1. Tak, søde Lisbeth. Jeg nyder også dine underfundige og meget oplysende indlæg. Og så er det lidt som at snakke sammen, når vi kommenterer hos hinanden, og det er så hyggeligt.
   Kh, Karen

   Like

 9. Et stort tillykke med jubilæet. Læser med stor fornøjelse dine indlæg om stort og småt, dyr og mennesker, haven og naturen. Har ikke været med fra start, men læser også gerne henvisninger til ældre indlæg. Håber meget du fortsætter din blog med historier og inspiration 🤗.

  Liked by 1 person

 10. 🇩🇰 Tillykke med de lille jubilæum. 💐 Jeg nyder meget din hyggelige blog og ikke mindst opskrifterne, hvor jeg altid kan finde noget godt.😋

  Liked by 1 person

  1. Tak, Margrethe. Jeg bliver altid så glad, når mine opskrifter bliver brugt. Jeg bruger dem også selv – bloggen er et godt sted at skrive gode opskrifter ned, så man selv kan finde dem igen 🙂

   Like

 11. hjertelig tusind mange gange tillykke med Jubilæet,det er sejt gået
  jeg er ikke den mest trofaste læser end sig mest kommenterende, men nyder at læse også de indlæg som er af lidt ældre Dato,
  og jeg må til min skam indrømme, at det er seks år siden vi har været gæst på Dalsgaardens så hyggelige B&B, men vores mest trofaste Dyrepasser er gået bort,og resten af Familien bor i Udlandet, så Pigerne må passes på Pension og den er så frekventeret, at få tingene til passe sammen er svært.
  Men vi opgiver ikke Håbet
  mvh
  Hansi

  Liked by 1 person

  1. Jeg glæder mig, til I en dag kommer igen, Hansi. Du har også været med lige fra starten, og læser du ikke hvert et indlæg, går jorden jo ikke under af det.
   Trist med hundepasseren. Det er virkelig svært at finde en, man kan stole helt på.
   Kh til både dig, fruen og de firbenede,, Karen

   Like

 12. Kære Karen!

  TIL LYKKE med de 10 år eller LYKKE TIL, som min far altid skrev, for det er der fremtidsønske i, og jeg håber, du fortsætter i samme stil. Jeg har ikke været med i 10 år; men som det er nu, bliver din hilsen fra Skivholme altid læst. Jeg glæder mig over gode ideer, opskrifter og dejlige billeder og føler med dig, når der er sygdom i “familien”.

  I taknemmelighed over at få lov til at være med Eva

  Liked by 1 person

 13. Tillykke med de 10 blogår. Jeg bruger tit nogle opskrifter fra dig Karen, du har mange gode ting til haven. Jeg har købt et spejlbassin, den er jeg rigtig glad for ❤️🌹🌹🌹

  Liked by 1 person

  1. Tak, Inger. Ja, sådan et spejlbassin kan man blive helt afhængig af. I dag er der bølger i vores – det stormer vildt. Man kan kigge på det i lang, lang tid. Jeg er så glad for, at du kan bruge opskrifterne ❤

   Like

 14. Tillykke med den runde dag og tak for en god og læseværdig blog. Du gør ting på en ordentlig måde. Det behøves virkeligt i vore dage.
  Jeg er vild med jeres tilgang til dyr.
  Jeres katte og hunde, og selvfølgelig jeres kohold.
  Tak for daglig fornøjelse med tanker, billeder og ikke mindst opskrifter.
  Venlig hilsen
  Lis Christiansen

  Like

 15. Kære Karen. Tillykke med de 10 år, har dog ikke været med i alle 10 år, men læser med stor begejstring dine indlæg, opskrifter og skønne billeder bl.a. fra din have og naturen omkring Skivholme👏🔆🌹hvor jeg kom meget i årene 2002-2009😍 håber du fortsætter mange år endnu👏👏
  Bedste hilsner
  Kirsten

  Liked by 1 person

 16. Kære Karen! Hver dag glæder jeg over dine skriverier, som jeg i høj grad deler med dig. Kan slet ikke leve op til dine opskrifter, men småkagerne, de lette med appelsinsyltetøj har været en belønning for at få gennemført huslige pligter, der har trange kår hos mig. Turen i haven deler jeg dig, hvad enten det er arbejde eller et smukt skue.
  Tak. De bedste tanker, Ragnhild

  Like

  1. Tak, Ragnhild. Dejligt, du kan bruge småkagerne som belønning 🙂 De huslige pligter skal jo klares, men det er godt at love sig selv en tur i haven med en kop kaffe og en småkage, når støvsugeren igen er stillet væk 🙂
   vh/Karen

   Like

 17. Stort tillykke med de 10 blogår. Du kommer med de skønneste opskrifter – jeg bruger havregrynskagerne ustandselig. Ellers læser jeg med stor begejstring altid, når der kommer nyt. Bliv endelig ved. Det er altid hyggelig at læse dine oplæg.
  Mvh Jette

  Liked by 1 person

  1. Tak, Jette. Jeg er glad for at kunne give en lille hyggelig pause i dagligdagen. Og de havregrynskager er altså også både gode og nemme. Det behøver ikke være så svært for at være godt.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: