Virtuelle venskaber træder ud i den virkelige verden

I lørdags havde vi børnebesøg, og i regnvejret udviklede det sig til en hel del hyggeligt fælles Ramasjang fjernsyn – fjernsyn for børn, hvis du ikke kender Ramasjang kanalen.

Dora the Explorer skulle fejre ‘Bedste Ven Dag’ sammen med sin venner, som var blevet væk. Det handlede om, at finde vennerne, så de kunne komme til at fejre dagen. I det hele taget er der meget børnefjernsyn, der handler om venskaber. Børn får nye venner alle steder. I børnehaven, fritidshjemmet, skolen – og i enkelte tilfælde også hjemme på vejen, hvis de da ellers kommer der i deres vågne timer.

Anderledes er det med voksne. Voksne får ikke så mange nye venner, fordi de ikke bliver sat i så mange nye sammenhænge, hvor de kan møde nye mennesker, de har noget til fælles med.

Der er de situationsbestemte venskaber – de andre forældre til børn i klassen, naboer og andre, hvis vej krydser ens egen i en tid. Når børnene ikke går skole længere, eller naboerne flytter, ser man mindre til hinanden. Der er kolleger – fra de bedste job, man har haft, hænger der altid nogle stykker ved, hvor kollegaskabet har udviklet sig til venskab. Der er venner, man møder gennem fritidsinteresser og/eller frivilligt arbejde.

Og der er de venskaber, der bliver knyttet på grund af fælles interesser og livssyn. Den slags venner er guld.

Jeg har været så heldig igennem bloggen her at møde lige præcis den slags nye venner. Andre bloggere. Hvor venskaberne er begyndt via deres og min blog og har udviklet sig til, at vi ses og nyder hinandens selskab i virkeligheden også. Vi bor langt fra hinanden – på Sjælland, på Fyn, i Vestjylland og i Nordjylland, så vi ses ikke så tit. Men når vi gør, går snakken som om, vi havde set hinanden i går. Det er værd at køre efter.

I går var jeg til fødselsdag hos Nana, der har bloggen Mit Landliv. Det var en dejlig dag, og det var hyggeligt at møde andre af Nanas venner og ikke mindst alle dyrene. Det var også dejligt at se deres skønne gård, der ligger i en lillebitte landsby på Sydsjælland.

Tak til alle mine venner – både nye og gamle – fordi I er der. Som Dora sagde i Ramasjang: Hvordan kan man fejre ‘Bedste Ven Dag’ med sine venner, hvis man ikke kan finde dem?

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

11 kommentarer til “Virtuelle venskaber træder ud i den virkelige verden”

 1. Vennskap kommer og går med alderen og også gjerne i den retning man utvikler seg gjennom livet. Jeg har blogget i 7,5 år og mange vennskap blei skapt de første årene, men de aller fleste har avsluttet bloggingen forlengst. Jeg holder ut, for jeg synes fortsatt at det er gøy, og i går hadde jeg besøksrekord. Den siste tiden har jeg lest mange fine danske blogger drevet av godt voksne kvinner. Jeg finner ikke norske voksne damer som blogger lenger, kanskje leter jeg på feil sted. Det er i alle fall gøy å ha mødt deg her i dennne litt spesielle verdenen.
  Beste hilsen Ingrid å http://www.ingridtunheim.no

  Like

  1. I lige måde, Ingrid 🙂 Der må da være voksne, norske kvinder der blogger? Og måske læser de din blog? Prøv at lave et indlæg, hvor du spørger. Måske kommer der positiv respons.
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Jeg bliver helt rørt, Karen. Tak fordi du synes vi er værd at køre langt efter! Venskaber er en gave. Og den virtuelle verden er et sted hvor man kan finde nye venner. Det er da ret fantastisk 🙂
  Kh Nana

  Like

  1. Ja, det er ret fantastisk. Og vi ved alle sammen en hel del om hinanden, fordi vi læser blogindlæggene, så det er så nemt at ‘fortsætte’ samtalen. Det er virkelig dejligt. Og I er da bestemt værd at køre efter 🙂
   Kh, Karen

   Like

 3. Wouw, Karen. Hvor er det bare godt skrevet. Helt enig. Tak for en dejlig blog til min morgenkaffe. Ha’ en god dag – håber solen også skinner hos dig.
  Mange hilsener, Lisbeth

  Like

   1. Hej Karen
    Jeg vil se frem til at du kommer. Du er også på min liste. Vi kører jævnlig til Sjælland og Herning, så det kan let være på vejen. Om vi når det i år, ved jeg ikke, men det er dejligt at have noget at se frem til 🙂

    Like

 4. Kære Karen
  Så dejligt et indlæg, og dejligt du havde en hyggelig dag hos Nana.
  Jeg føler præcis som du, at jeg har mødt en masse vidunderlige mennesker igennem blogland. Mange flere end jeg havde turdet håbe på. Det er en fantastisk verden, og noget af det bedste jeg har gjort, er at få min blog.
  Glæder mig til vi alle ses igen.

  Rigtig dejlig dag
  Knus Lone

  Like

Der er lukket for kommentarer.