Hjemme i haven

At komme ud og se andres haver er rigtig godt. Også for ens egen have, fordi man kommer hjem fyldt med inspiration til forandringer og forbedringer.

Af og til kan man godt blive sådan lidt gnavende utilfreds med, hvad man har nået derhjemme, når man kommer hjem fra et smukt, toptunet og inspirerende sted.

Travlhed på arbejde og i B&B’en i den sæson, hvor det hele vokser så vildt, og man slet ikke kan følge med er en del af frustrationen. Så er det, man har godt af at gå en tur rundt i blomsterhaven mellem bygningerne og bare kigge. For der er jo skønt.

Solen skinner på et væld af frodige stauder, og himlen er blå, selvom det blæser.

Roserne blomstrer…


i  alle bedene.

Tæppepileurten blomstrer, som om den var betalt for det. Godt med sådan nogle trofaste slidere.

Udsigten er som altid skøn fra alle dele af haven.

Og det nye ‘Fru Pedersen-skilt’ er hængt op på det (skal vi kalde det ‘rustikke’ i stedet for ‘faldefærdige’) bindingsværk.

Det er ikke perfekt, men gør det egentlig noget? Man kan jo ikke sprede sig mere tyndt, end man nu engang kan – og det er godt at have noget at stræbe efter.

Der er jo dejligt i haven på trods af ‘ugræs, der er føget over hegnet’ og et rodet hjørne hist og her, ikke? Den slags er bare det, der hedder livet – det er ikke perfekt, men det er da godt – og slet ikke til at undvære…

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

10 kommentarer til “Hjemme i haven”

 1. Jeg er vild med din have Karen. Smuk og frodig, og lidt vild. Sådan som jeg allerbedst kan lide det. Og lige præcis! Man skal nyde det man har, og glædes over andres gode ting også.
  Ønsker dig en rigtig smuk solskins dag, i din dejlige have.

  Knus og kram Lone

  Like

  1. Ja, de er da godt med lidt vildskab, og det passer til omgivelserne – man må jo lære, at man ikke kan bestemme over alt – selvom det holder hårdt 😉
   Så lige din rose her til morgen – hvor er den smuk!!
   Knus, Karen

   Like

 2. Man skal være tilfreds med det man selv har og så skal man glede seg over det andre får til. En litt rustikk hage er jo bare vakkert. Jeg ser under her at du har vært i Claus Dalby hage. Den skulle jeg ønske jeg også kunne ha besøkt. Den ser helt uimotståelig ut. Ønsker deg fine sommerdager.

  Like

  1. Det er lige det, man skal Ingrid. Det er jeg også. Dybt taknemmelig over at bo et så smukt sted som midt i vores natur her.
   Der var flere fra både Norge og Sverige på besøg i Claus Dalbys have. Hvis du kommer hertil, må du bo hos os 🙂

   Like

 3. Jeg kan nu meget bedre lide jeres hyggelige og naturlige have ,Claus Dalby S er for tætpakket og overfyldt,efter min mening😊
  Skvalderkål og skarntyder er alså også kønt,hvis det falder naturligt ind i helheden,op mod kanten til en mark f.eks.
  Men sådan er vi jo heldigvis forskellige😊
  Sommerhilsner herfra
  Grethe

  Like

  1. Jeg er nu vild med Claus Dalbys have. Men det er ikke sådan en have, jeg vil have selv. Det kræver for meget. 3 gartnere har Claus jo, og jeg har bare mig og husbonden 🙂 Det må gerne blive vildere og vildere ud mod den ‘rigtige’ natur – der er vi helt enige 🙂 Sommerhilsener til dig også 🙂

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: