Syrenens endeligt

Syrenen i haven, der var ved at blive for stor allerede sidste år – og året før, hvis jeg skal være helt ærlig, har nu fået dødsstødet. Det var lidt med sorg, fordi den var det første tegn på have, vi fik i byggerodet dengang. Men… helt ærligt… den var blevet kolossal, og den skyggede for udsigten fra den lave terrasse. Den skyggede også for planterne i bedet ved siden af.

Nu ligger den her – toppen af den i hvert fald.

Billede1

Billede2

Kun stammerne står tilbage.

Billede3

I dag skal der graves ud omkring den, og på tirsdag kommer der en lastbil med en grab for at trække den op. Det er mere, end vi kan klare med håndkraft.

Det vil give et stort hul i haven i første omgang. Men der står allerede nye planter på spring til at overtage det efterhånden helt store bed.

En syrenhortensia,

Billede5

andre lyse stauder og et par røde kvan i første omgang. Kvanen skal nok erstattes med en rød hyld, en ‘black lace’ næste år. Dem så jeg hos Claus Dalby, og jeg faldt for dem med et brag.

Billede29

Kontrasten mellem de mørke blade og den hvide hortensia bliver forrygende. Men hylden vil blive styret fra begyndelsen. Det er nu engang lettere at opdrage unger, mens de er små!

God søndag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Syrenens endeligt”

 1. Jeg elsker syrener, men det er nu også nogle smukke planter, der står på spring for at overtage pladsen. Jeg vidste ikke, at kvan findes i en rød udgave, men den er meget fin! Hvor har du den fra?

  Like

 2. Hej Karen
  Ja jeg ville nu have brugt stammerne til en clematis og udvidet bedet til det andet, du vil have, som i øvrigt er en super smuk kombi.
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Det ville ikke have fået den til at holde op med at vokse, Lisbeth – om to år havde vi været der igen 🙂 Det er en meget vild syren – hvis der altså findes andre. Men klematis kommer til at vokse op ad vores opstammede cypres i det andet bed, vi har renoveret her i år. kh, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.