Rævesovs til rævekagerne – eller til gravad laks

Det var så det valg. Hvis de fire umage legekammerater ikke bliver enige, skal vi nok snart til det igen, men for nu handles der i porten, og der bages sikkert også en hel pladefuld rævekager ovre på Christiansborg i alle ender af salen. Vi nøjes med rævesovsen. Den klassiske dildsovs, som smager så godt til gravad laks.

Billede1

For mange år siden blev jeg træt af at købe dildsovsen, for det sidste nåede altid at blive for gammelt, og helt gratis var det jo ikke. Derfor begyndte jeg at lave den selv i en overskuelig portionsstørrelse, og det er faktisk ret nemt.

Man skal bruge:
2 spsk sennep
2 spsk brun farin
1 tsk olie – rapsolie er fin til det brug
1 bundt dild

Rør sukker og sennep sammen, rør olien i og tilsæt masser af meget fintklippet dild. Har man ikke frisk dild, kan frysetørret dild godt bruges. Man skal bare lave sovsen i god tid, så dildsmagen kan nå at trække ud – mindst et par timer før, den skal bruges og gerne dagen før.

Billede2

Sådan – nippemad til en god fredag aften. Gravad laks med rævesovs, italiensk skinke, grillede artiskokker i olie, cherrytomater og en flammende chili-hvidløgsost fra Lading Mejeri – vores lokale ostepusher. Og selvfølgelig også flutes – masser af de ‘perfekte flutes’, som jeg bare ikke kan lave nok reklame for. Prøv dem selv.

I dag skal vi i haven og kante græsplænerne. Det bliver så pænt, når det er gjort, selvom det ikke er den sjoveste del af havearbejdet.

God lørdag

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Rævesovs til rævekagerne – eller til gravad laks”

  1. Hej Karen. Tak for opskriften, den skal prøves. For jeg har som du smidt ret mange flasker af den dilddressing ud, for så meget bruges trods alt heller ikke.
    Og så god fornøjelse med alle kanterne 🙂
    God weekend.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: