Tærte med tomat og basilikum – lækker og hurtig

Får du gæster i morgen til Store Bededag? Og skal de have lidt lækkert nip til en drink eller en forret? Så har jeg en ide her. En butterdejsbund med lækkert ostefyld, søde tomater, hvidløg og frisk basilikum. Med færdig butterdej, er sådan en hurtigt lavet.

Jeg faldt over en ny friskost på tilbud. Sådan et to for tyve tilbud. En Buko med basilikum. Basilikum og tomat er altid en god kombination, og med lidt færdig butterdej i køleskabet fandt jeg på den her lille tærte til fredagsnippemaden i sidste uge.

Du skal bruge:
Butterdej
Tomater
Friskost med basilikum
Basilikumblade
Presset hvidløg og olivenolie

Smør butterdejspladen med osten – smør kun til en centimeter indenfor kanten. Læg tomatskiver ovenpå, pres lidt hvidløg ud over tomaterne, drys lidt salt over dem og drys så med masser af hakket basilikum. Dryp tomatskiverne med lidt olivenolie – kun tomaterne, ikke osten og dejen.

Bag tærten i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

Hvis du vil lave tærten som snack til gæster, kan du bruge cherrytomater skåret i halve (pres kernerne ud med en finger, så de ikke væder så meget) i stedet for tomatskiver og skære tærten i små firkanter med en halv cherrytomat på hver. Det er mere dekorativt. Men smagen er den samme. Fyldig, krydret og lækker.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Tærte med tomat og basilikum – lækker og hurtig”

    1. Den ser også lækker ud – der er flere tomater i – den vil jeg også prøve. Jeg læste faktisk Lone Landmands blog en del indtil for nogle år siden, men den her opskrift er smuttet for mig 🙂

      Like

  1. Tærten ser god ud. Den vil jeg prøve. I aftes bagte jeg fetasnegle med oregano.. de smagte rigtig godt. Du må ha en god Bededagsferie.

    Like

  2. Mums siger jeg bare. Den idé snupper jeg lige til på lørdag hvor vi får gæster 😊👍🏻
    Tak for det

    Rigtig dejlig dag
    Knus Lone

    Like

Der er lukket for kommentarer.