Citronmarengs

Når man har lavet noget med æggeblommer, efterlader man altid nogle sørgeligt ensomme æggehvider. Det værste, man kan gøre, er at sætte dem i køleskabet til senere brug. For så glemmer man dem. Det står i Naturloven. I § 1 – andet afsnit. Der kan de stå og give dårlig samvittighed, til man er nødt til at smide dem ud. For at undgå madspild må man da vist hellere bage nogle marengs.

Vi havde fået fisk til frokost, og der lå lige en halvt brugt økocitron på bordet endnu, da jeg gik i gang. Derfor blev det citronmarengs. Restemad på den gode måde – og et bevis på, at det er ok ikke altid at få ryddet helt op med det samme.

Man skal bruge:
2 æggehvider
100 g sukker
Revet skal fra en lille økocitron
1 tsk citronsaft

Pisk æggehviderne stive – stive nok til, at man kan vende bunden i vejret på skålen, uden at de ryger ud. Tilsæt sukkeret og pisk det sammen med æggehviderne. Riv skallen af citronen og kom den i massen sammen med en teskefuld citronsaft.

Læg små klatter af massen på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 100 grader i en god times tid.

De er søde og friske på én gang. Lækre til is – eller bare til at nappe et par stykker af helt uden noget til…

 

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

5 kommentarer til “Citronmarengs”

    1. Cremen til solbærtærten. Rigtig gammeldags creme 🙂

      Det er nok lidt rigeligt creme, der kan blive af 6 æggeblommer. Måske skulle du prøve at lave noget is? Eller også bare lave masser af creme og tærte og invitere nogen til at dele.

      Like

Der er lukket for kommentarer.