Salg af Oksekød

Hvert år i slutningen af oktober/begyndelsen af november får vi slagtet. Som I kan se, har dyrene det godt hos os – faktisk er de lidt forkælede. Men det kan de nu godt lide at være, ser det ud til. De små sorte køer på billedet er Dexter køer.

Det er ungdyr, vi slagter, og de har levet af græsset på vores marker. Når græsset ikke vokser mere, får de wrap – madpakker – også af græs fra markerne. Kød fra græsfodrede dyr har en bedre smag, og det siges at være sundere for os mennesker end kød fra soya- og majsfodrede dyr. I år har vi Charolais – det er de store og smukke, hvide kræ her:

 

Et helt dyr vejer på krogen ca. 300 kg, og prisen er 80 kr. pr. kg (på krogen). Kødet er krogmodnet hos slagteren – heller ikke der er der kunstigheder med i spillet.

Men hvordan skal man så håndtere sådan en halv ko?

Kommer der en hærdebred slagter med overarme som egestammer og smider kræet på bordet? Og er det derefter op til dig og dine spinkle køkkenknive at forvandle dyret til noget, der kan minde om mad?

Heldigvis ikke. For så skulle jeg heller ikke nyde noget.

Vi får slagtet i Aidt Slagtehus, hvor de dygtige slagtere sørger for, at din kasse med kød ser sådan ud:

Alt er pakket i poser, med lækre opskrifter – lige til at putte i fryseren.

Det er kun hakkekødet, du selv skal veje af. Lav poserne flade. Så fylder de mindre i fryseren.

Kødet skal afhentes i Aidt Slagtehus. Der har de rigtige, godkendte forhold til at opbevare det.

Det er nu, der er åbent for bestilling af kød til næste slagtning – send en mail til dalsgaard.dexter@gmail.com eller ring til Bondemanden på 6049 6467.

%d bloggers like this: