Havetur i ventetiden

Stadig ingen hvalpe – det bliver sikkert i nat… Mens vi venter, kan vi da lige gå en havetur i skovhaven.

Skovhaven er aldrig smukkere end lige nu i maj – og især om morgenen, hvor lyset filtrerer ned i haven.

Træerne har stadig ikke lukket taget over haven, og tulipaner,

narcisser, forsinkede påskeklokker, forglemmigej og primula stråler.

Ja, for slet ikke at glemme den lille hundetand, der blev sat som tre løg for tre år siden. Den bliver større og større. Jeg må have flere af den slags løg i efteråret. I øvrigt er det løgenes facon, der har givet planten navnet hundetand. De ligner præcis en hunds hjørnetænder. Jeg undrede mig også, til jeg så løgene…

Søndag blev drivhuset tømt, vasket og fyldt op igen. Det er så dejligt, når det er gjort, men det er godt nok det mest trælse havearbejde i hele året.

Måske lige bortset fra at fjerne alle de nye blade, der er blæst ned fra skrænten i den hårde vind…

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: