Maggies lille mave

Nu begynder man at kunne se det. De bittesmå hvalpe vokser, og Maggies lille mave vokser tilsvarende.

Hendes appetit er kommet igen efter den tid, hvor også en gravid kvinde har kvalme og rynker på næsen af alt andet end de fineste, delikate, små godbidder. Det er det samme for hunde. Nu er kvalmen væk, og hun er glubende sulten hele tiden. Alt er normalt.

Jeg har kigget tilbage i billedarkivet og set på dengang, vi sidst havde et kuld hvalpe i huset. Det var i 2006, da Christie fik sine syv små skrubberter. Det er efterhånden lang tid siden, og alligevel husker vi det, som var det i går.

To af Christies hvalpe som yin og yang

Jeg tænker på Tove Ditlevsens digt ‘Den niende måned’, hvor hun skriver om, hvordan verden venter i lydhør vågen. Det er jo det, der sker lige nu. Vi venter, vi er lydhøre, vi våger, mens naturen lige så stille går sin gang, og vi ikke kan andet end at vente.

Om under en måned er de der, og hjemmelivet vil få en noget anden form i en tid. Vi skal have bygget en fødekasse og en hvalpekravlegård til udenfor, og der skal laves en hvalpespærring til badeværelsesdøren, så de små ikke indtager hele huset. Men ellers er der ikke andet at gøre end at vente. Så det gør vi. Venter…

To af Christies hvalpe i gang med at makulere haven

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “Maggies lille mave”

 1. Åh, hvor er de altså søde! Jeg har ikke prøvet at have hundehvalpe men kattekillinger flere gange, og det er sådan en stor glæde med de små, nuttede kræ! Alle vi, der læser med, glæder os næsten lige så meget, som I gør, og vi kan nok være sikre på at få nogle billeder at se!

  Det er godt at se, at den vordende hundemor har det godt og trives! Mon hun har glemt Rosie nu?

  Der er lidt ventetid endnu, og I skal bl.a. bruge den tid på at få lavet nogle foranstaltninger inde og ude.

  Hav det godt.
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Der er ikke noget sødere og mere yndefuldt end kattekillinger. De er på en helt anden måde end de små, lidt klodsede hvalpe. Men de rammer lige i yngelplejeinstinktet begge slags 🙂 Jeg tror ikke, Maggie har glemt Rosie. Snarere affundet sig med, at hun ikke er der længere. Det varer jo længe, før en hund ikke længere kan lugte sporene. Det er også helt ok. Vi andre mindes jo også Rosie med glæde.
   Mange hilsener, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: