Den første forårsmorgen

Den første morgen i marts startede som en typisk martsmorgen. Rimtågen hang som en tyk og tung sky over bakkerne. Nu har solen fortrængt tågen, rimen smelter, efterhånden som solens stråler rammer den, og det er blevet en smuk, smuk dag.

Dagen startede med et lille frækt egern, der frimmodigt undersøgte stærekassen ved drivhuset. Næppe med gode intentioner…

Man aner den lille frække fyr på træstammen – sådan en gut er svær at få billede af…

Men stærene er ikke flyttet ind endnu – ja, vi har kun set en enkelt lille ‘sort sol’ flok over engen – og derfor var der hverken æg eller unger til morgenmad. Den har vimset rundt i haven hele formiddagen, så den har sikkert fået sig nogle solsikkekerner i stedet for. De er nu charmerende, de egern, selvom de er nogle værre små rovdyr.

En haverunde afslørede, at der i bedene kommer flere og flere af de små iris. Nu er Frozen Planet også kommet med sin første blomst.

Og selvsåede scilla blomstrer alle vegne, hvor de selv har bestemt det. Ikke altid lige der, hvor jeg satte dem, men sådan er det med scilla. De er ikke særligt autoritetstro.

Når solen når drivhuset i eftermiddag, vil jeg ud og rydde op og forårspynte. Det er nemlig blevet forår, og det skal kunne ses. Uanset, hvor koldt det er om snuden.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Den første forårsmorgen”

 1. Kære Karen,

  God onsdag til dig også. God fornøjelse med “forårsoprydningen” i drivhuset.
  Da vi boede i Rungsted i 1990’erne havde vi flere egern – og et par gange oplevede vi at de havde ynglet. Og jeg mener at det er nu her de føder inderne. Vi grinede af de 2-3 små piberensere (deres små tynde haler) der drønede rundt op og ned af træerne og hoppede mellem træerne senere på forår/sommer. Det var hyggeligt.

  Her i England har vi næsten kun grå egern – de er helt anderledes end de røde. Ja faktisk har de fortrængt de røde egern, så meget at der nu laves forsøg på at få de røde egern tilbage og udvide de områder hvor de stadig lever. Så vidt jeg har læst er der små positive fremskridt. Lad os håbe.

  Hav en god onsdag
  Birgitte

  Like

  1. Hej BIrgitte,
   Da vi boede i København, havde vi også egernunger i haven. De er simpelthen bedårende. Jeg har også hørt, at de grå egern fortrænger de røde. De er også ved at komme til Danmark, og de er større og åbenbart i stand til at forjage de små røde egern. De grå har vi fodret i Hyde Park – og faktisk nogle ret tilsvarende i Central Park, og de ser virkelig anderledes ud.
   vh/Karen

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: