En spøjs blomst i en skrantende plante

Af og til kan potteplanter overraske. Bladplanten her har jeg haft i årevis. Den har stået som en ret anonym plante – ren grøn baggrund.

Den har skrantet af og til, har fået de fleste blade klippet af og er kommet igen med fornyet kraft. For nogle dage siden lagde jeg mærke til, at den havde fået nogle knopper helt nede ved jorden under de lange, tynde blade. Jeg har holdt øje, for hvad mon der ville komme ud af det? Nu blomstrer den med klaser af små, gule blomster.

Jeg anede ikke, sådan en kunne blomstre. Det var lidt af en overraskelse. Det er ikke sådan, at blomsterne er særligt kønne. Men spøjse? Det er de.

Det ser ud til, at hovedparten af bladene visner ned, nu hvor den blomstrer. Men så må de jo klippes af, for bladene er indtil nu altid kommet igen. Måske er det sådan en, der dør, når den har blomstret? Ligesom bambus? Vi får se.

Spøjst med de blomster…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “En spøjs blomst i en skrantende plante”

  1. Nej, hvor sært – uventet blomstring!
    Jeg fik en gang en sukkulent af en art, der i årevis stod i en vindueskarm og strittede med sine spidse, lange og tykke blade. Ikke særlig køn, men den var jo en gave. Og så en dag fik den blomster i en meget fin rosa farve! Imidlertid udskilte de en slags tyk sirupsagtig saft, der dryppede hele karmen til. Jeg lagde aviser under så længe festen varede🥳

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: