Endnu et glimt af gult derude

Det er ikke kun de små erantis, der lyser op med deres glade, gule farve. Også troldnøden blomstrer nu.

Jeg ønskede mig en troldnød i fødselsdagsgave, og det fik jeg af Husbonden. Sådan en dejlig gave at få. Den kom leveret med udført arbejde, for Husbonden påtog sig også at fjerne en stor, gammel ribes busk, der bare ikke havde den rigtige farve. Den var fesent lyserød og aldrig særlig pæn. Nu står den lillebitte troldnød på dens plads, og det er ikke meget, man ser til den endnu – en lille pind med fire, små pindegrene. Men der er blomster på den, og det med størrelsen? Ja, det kommer med tiden.

Alt det, der blomstrer om vinteren, er guld værd. Vinterblomster giver lys og håb, ligesom vejret gjorde i går på Kyndelmissedagen.

I dag blæser det igen voldsomt. Lav- og højtryk kæmper over os, og vinden tuder i de store træer. Godt, husene er hule, og godt, at jeg fik købt små potter med løgplanter med hjem. Her er krokus på vej i en skål på bordet, pyntet med nogle af alle de mange grene, vinden har revet ned fra de gamle træer.

3. dag i februar, og dagen er tiltaget med 1 time og 48 minutter. Det går den rigtige vej, og det går stærkt nu.

God fredag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Endnu et glimt af gult derude”

  1. Hey, din troldhassel er da vildt hurtig! Jeg var netop i går ude og se til min – der var masser af tætlukkede knopper. Men jeg tror også selv, jeg bor et ‘langsomt’ sted. En tur til byen (6 km) er som en uge ind i fremtiden, og en tur til København (ca 50 km) en fjorten dages tid 😉

    Like

  2. Tre måneder til de lyse nætter begynder. Det skal nok blive sommer igen.
    Om to måneder skal mine dahlia drives frem med lys, vand og gødning. Hostaen i sin krukke på terrassen skal i år have hvidløgsspray hyppigt. Det virker på dræbersneglene, og jeg vil se, om voldsneglene også finder den uspiselig. Sidste år spiste de alt -bortset fra enkelte stilke.

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: