Hverdag igen

“Godt nytår og velkommen tilbage.” Det er de ord, der bliver sagt oftest hele dagen i dag, når man møder kollegerne på arbejdet.

Der er koldt på kontorerne efter juleferien, hvor der har været skruet ned for varmen, og julepynten, der før så festlig ud, drysser og minder nu kun om en brugt ferie. Det regner også. Kort og godt: den rene elendighed.

Billedet er taget i dag kl. 9. Det ser ikke ud til, der kommer meget lys i dag?

Lige præcis det scenarie har jeg sprunget over i år. Det vil sige, jeg har udskudt det til i morgen. For jeg arbejder hjemmefra i dag, den første arbejdsdag i 2023.

Hele julen har computeren sendt arbejde igennem systemet. Robotkørsler holder ikke juleferie. Der er en hob af regninger, der venter på kontering og anvisning i dag. Der er lister, der skal sammenlignes og ajourføres. Der er databaser over videnskabelige publikationer, der skal opdateres. Der er en hel masse rutinearbejde, der alligevel kræver koncentration, der skal udføres i dag.

Det går bedst fra pladsen i køkkenet, med Rosie småsnorkende i kurven, mens kalenderlyset ganske langsomt nærmer sig juleaften – dets absolutte ‘bedst før’ dato.

Når hverdagen for alvor er startet efter dagens lidt småkedelige opgaver, kommer der liv her igen. Vi skal ud af hulen, der er opskrifter, der skal prøves, der er haven, hvor vintergækkerne er begyndt at sætte deres små spir op, der er udflugter, rejser og hjemmehygge.

I dag prøver vi bare at komme med, at få gjort det nødvendige og senere at få ryddet julen trygt i kasser, så den kan tages frem igen om små 11 måneder. I de måneder vil livet være fyldt med dejlige og spændende ting, stort og småt, som siderne her også vil komme til at flyde over med.

God mandag – den første i 2023.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: