Farvel til 2022 – og Godt Nytår.

Jeg havde aldrig troet, der ville komme et år, jeg hellere så enden på end 2020. Coronanedlukningerne og alt det der… Men 2022 har godt nok været værre.

Krig i Europa. Inflation. En bindegal mand ved magten i Rusland – så kort et stykke vej væk herfra. Dødsstraf for at tage tørklædet af i Iran. Taleban i Afghanistan. Diktatorer i fremgang alle vegne. Otte milliarder mennesker i verden.

Men 2022 har nu også budt på rigtig meget dejligt. På hjemmefronten og på havefronten. Der har været alle de skønne arrangementer i Tivoli Friheden, Forår i Friheden og Blomsterfestival,

og der har været CPH Garden. Jeg har lært mange nye og søde mennesker at kende igennem de arrangementer.

Hjemme går alting bare dejligt. Skøn husbond, skønne hunde, skøn familie, skønne naboer og venner, skøn udsigt fra haven, et dejligt hjem (den vaklende rønne) gode film, gode bøger, god mad og masser af blomster. Og en pragtfuld ferie i Italien i sommer.

Hvis man kunne lukke sig helt inde i sin lille boble og fastholde øjeblikket, ville det se strålende ud alt sammen.

Det kan man ikke. Verdens gang påvirker os alle sammen. Stigende priser giver bekymring for, hvordan man skal betale for varmen næste år, der er set en ulv ikke langt herfra, vi har fået en regering af magtbegærlige teknokrater uden et gram af visioner, principper eller værdier, og woke-bevægelsen gør det næsten umuligt at trække vejret. Vi må også erkende, at Rosie er ved at blive rigtig gammel og nok næppe ser næste års nytårsaften.

Der er altid noget, der prikker små huller i idyllen. Det er nok det, der hedder livets gang. Det er ikke mistrivsel, at ikke alt er rosenrødt.

I morgen er det nytårsaften, og mine nytårsforsætter bliver helt de sædvanlige med ikke være slemmere end i år og fortsætte med at nyde alt det dejlige, der er til. Intet illustrerer det vel bedre end citatet fra Alice Walkers bog/film Farven Lilla:

“I think it pisses God off if you walk by the color purple in a field somewhere and don’t notice it.’  Og på dansk i egen oversættelse: “Det gør Gud pissesur, hvis man går forbi en mark med lilla blomster uden at lægge mærke til det.”

Jeg håber, du vil se farven lilla i marken også næste år, få det bedste ud af det gode og ikke lade dig gå alt for meget på af det skidte. Tak for i år og på gensyn næste år.

Rigtig godt nytår!

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

8 kommentarer til “Farvel til 2022 – og Godt Nytår.”

 1. Også tak fra mig. Jeg sætter stor pris på din blog. Den er altid interessant. Du kommer omkring meget og jeg bliver tit opmuntret og inspireret. Det er dejligt med tip til havelivet samt mange gode opskrifter, men jeg sætter også stor pris på din evne til at se og beskrive hverdagens små positive oplevelser, de gratis glæder. Som dyreven nyder jeg også billeder og tekster om jeres hunde.

  Jeg vil vove at drømme om et bedre 2023, selv om det på mange fronter ser sort og dystert ud. Så derfor slutter jeg med at ønske dig og dine et rigtig godt nytår.
  Mange hilsner
  Bodil.

  Like

  1. Tak og i lige måde, Bodil. Jeg er glad for, du læser med og tager stilling til tingene – det er guld værd for mig. Ja, lad os drømme om et bedre år i år. Det ser sort ud, men vi må ikke give op.
   Mange hilsener, Karen

   Like

 2. Tak og i lige måde. Og dejligt at læse alle dine gode og finurlige tanker om dette og hint. Glæder mig til at læse med igen i det kommende år 🙂 kh Jette

  Like

 3. Også et godt nytår herfra og tak for alle de fine indslag, små historier og dejlige opskrifter. Man bliver glad, når man har et godt liv og en dejlig familie, og det er der brug for at påskønne, når man høre og læser om, hvad der sker i verden omkring os. Nogle gange kan man ikke rumme alle de dårlige nyheder og man er bare glad for sin egen lille verden. Godt Nytår 🍾🍾.

  Like

  1. Det har du ret i, Birgit, og man skal virkelig også påskønne det gode, man har. Det må verden ikke ødelægge, for det er jo der, man henter styrken til resten.
   Rigtig godt nytår!

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: