Udsalgsfeber mellem jul og nytår

Det svinder i kageglassene, og kalenderlyset nærmer sig den 22. december. Det blev som altid jul lige omkring den 17. december ifølge kalenderlyset. Det ser ud til at være en af de faste ting i livet. Godt, der er nogen af den slags, ikke?

Der er snart ikke flere kager for Madonnaen at smugspise om natten…

Selvom julen varer til Helligtrekonger, er selve juledagene forbi, og nytårshatte og gule udsalgsskilte har overtaget i butikkerne. Det er så grimt sammenlignet med december. Planen var at ignorere udsalg fuldstændigt, men alligevel kunne jeg ikke holde mig i skindet, da jeg så, der var minus 50% på stort set alt i Billigblomst. Minus 50% er nu engang mit yndlingsmærke.

Nu er der købt fyrfadslys til resten af vinteren og en hel kasse oasis med 10 blokke for 40 kr. Det var da fornuftigt ikke?

Lysene i de små lanterner skal brænde, så længe der er mørke aftener.

Jeg nævner slet ikke, at der under udsalgsfeberen også kom en smuk skimmia med hjem, at der blev fyldt op med hyacinter og også købt en enkelt hvid amaryllis med to knopper på vej. De skal blomstre mod de mørke ruder i januar.

Det bedste af det hele – og her er det lige, du skal høre efter: Alt pyntegrønt var sat ned til 0 kr. ‘Tag til du skammer dig’, stod der. Jeg tog hele fem bundter blød ene.

Så har du en Billigblomst i nærheden, kan du få gratis grandække til de sarte planter – frosten plejer jo at komme i senvinteren – men også grøn pynt til krukkerne. For en krukke proppet godt med blød ene er jo smuk i sig selv.

Blød ene er også smuk til at dække krukker med stauder eller krukkerne med tulipaner, der står i drivhuset og venter. Og så er det ganske gratis.

Jeg synes ikke, julen er ovre før Helligtrekonger, men efter 3. juledag går den ind i en ny fase. Man begynder at se frem i stedet for at være lige i nuet. De slidte juledekorationer er fjernet, vi orker ikke mere julemad, og de to nisser trænger virkelig til at blive puttet i julekassen. Vi ved jo, hvordan de er. De kræver højlydt at få lov at blive oppe til nytårsaften, men når de først har fået en godnathistorie og er puttet i julekassen, snorksover de alligevel trygt lige til næste år.

I dag brænder vi kalenderlyset og den store adventsdekoration helt ned. For nu – efter champagne og nytårsmusik – bliver det tid til primula, hyacinter og små forårsløg i potter. Det bliver ikke så ringe, vel?

Dagen er nu tiltaget med hele tre minutter. Det er 180 sekunder, og 180 lyder da af meget mere end tre, ikke?

God torsdag mellem jul og nytår.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: