3. søndag i advent – lidt om julekugler

Det er blevet 3. søndag i advent. I dag er det mig, der står bag adventskalenderens låge, og vi skal lave en enkel dekoration, hvor man bruger en julekugle som vase.

Det er ganske enkelt, og bliver rigtig kønt, så klik ind her, tag det skridt for skridt og få dig en køn, lille dekoration, der passer ind hvorsomhelst. Du kan vælge andre farver til kugler og lys, du kan vælge en anden blomst. Men teknikken er den samme, så bare gå i gang.

Til sidst får du at vide, hvor julekuglen stammer fra. Det fik jeg nemlig lyst til at finde ud af, og det er en god historie. Julekugler er nok den pynt, vi allermest forbinder med juletræet, og de har eksisteret i meget lang tid – dog ikke altid.

Se det hele bag adventskalenderens tredje låge.

I dag skal børnekoret gå Lucia i kirken, og vi forventer over 100 til gløgg, saftevand og æbleskiver bagefter. Jeg skal op i sognegården om lidt for at hjælpe til med at gøre klar, og derefter skal jeg over i kirken for at tage billeder af optoget til hjemmesiden. Det er nu så sødt og rørende, når de små går Lucia. Koncentrationen er 100% – det er en højtidelig ting, og Luciaoptoget er nok et af børnenes første møder med højtidelighed af den gode, varme slags, hvor de selv er en aktiv del af en tradition. Med og ikke bare tilskuere. Det er vigtigt, den slags.

God 3. søndag i advent.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “3. søndag i advent – lidt om julekugler”

  1. tredie Søndag i Advent tilbragte vi i Sverige for at besøge Børnebørnene og aflevere Julklappor skøn dag med masser af frostklar luft og gensynsglæde

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: