Perlemorstjerner og tørre hortensia

På vejen hjem fra en tirsdag på kontoret i Aarhus drejede jeg ind hos Billigblomst, og gæt, hvad jeg fandt der?

Ja, netop. De julestjerner, jeg havde sukket efter. De gyldne, efterårsfarvede.

Men også en stor og god overraskelse. Den bedårende julestjerne jeg så sidste år på turen til Fyn: Pearl. Den var der ingen på turen, der kunne stå for, men den fandtes ikke i almindelig handel sidste år.

Den er helt speciel. Dens blade lyser perlemorsagtigt – derfor nok også navnet – og bladårerne har et strejf af sart, sart rosa.

At finde sådan en skat i Billigblomst – og så til ‘5 ministjerner for 40’ (næsten utilstedeligt billigt…) er da fantastisk. Jeg blev i hvert fald glad og puttede straks en lille flok i vognen. Alle de farver, vi på turen sidste år sukkede over ikke fandtes i handelen, var på stativet. Og de var friske og sunde. Pink, lyserøde, hvide, flammende. Nogen må have hvisket indkøberne noget i øret. For det er indkøberne, der bestiller farver og mængder hos gartnerierne allerede i februar. Jeg håber, det blandt andet var mig, der hviskede, så det blev hørt – og måske dig, efter du læste om de mange smukke stjerner sidste år?

Nu har jeg lavet årets sidste, lille efterårsdekoration til spisebordet i stuen. Med de tørre blomsterstande fra både Annabelle hortensia og syrenhortensia. De brune, tørre blomster er så smukke.

For at gribe det perlemorsagtige skin fra Pearl satte jeg også nogle judaspenge i dekorationen. Det hele står samlet på min mormors lille, grønne lakbakke. Efterår på kanten til julemåneden.

Faktisk tog jeg i Billigblomst for at købe hyacinter og husløg til udendørs krukker. Dem fandt jeg også, så de udendørs krukker kommer der mere om i de kommende dage.

Rigtig god torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

%d bloggers like this: