Kundeklubber og gaver

De der kundeklubber, som snart alle butikskæder har, sender gerne en hilsen, når man har fødselsdag. Det er lidt hyggeligt.

Nogle sender et gavebevis på 100 kr., hvis man køber for så og så meget, og andre giver 20% på alle varer med en speciel fødselsdagskode.

Det synes jeg da er rigtig dejligt, og jeg planlægger blandt andet mine lidt dyrere indkøb hos Matas efter det. Der skal jo lidt spartelmasse til med alderen, og så er 20% altså ikke så ringe.

Men én af de mange kundeklubber skilte sig ud i år. Det var Plantorama, der gavmildt tilbød, at fødselsdagsbarnet kunne komme ind i butikken og få en orkide med hjem. Helt gratis og uden betingelser.

Det var faktisk rigtig pænt af dem. En rigtig gave, givet kvit og frit. De regner nok med, at når man først er inde i butikken, køber man noget mere. Det er jo meningen med kundeklubberne, at de skal give øget kundeloyalitet og gerne merkøb. Fair nok, synes jeg. Man kan ikke drive forretning ved at forære tingene væk.

Jeg købte bare ikke andet den dag, for jeg venter på, at de får lidt mere julehalløj på hylderne. Jeg ledte efter mosgrønne bloklys, men der var næsten ingen lys bortset fra røde og hvide. Der kommer meget mere i løbet af måneden, fortalte en af de søde medarbejdere mig. Det blev derfor kun en gratis orkide, jeg havde med hjem, og det var der ingen sure miner over.

Det var en rigtig positiv oplevelse, og nu har jeg jo en anledning til at tage derind igen i løbet af måneden. Og måske tage Husbonden med til et lille pitstop i cafeen. Der laver de nemlig god kaffe af den sjove slags med skum og mønstre…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Kundeklubber og gaver”

  1. ja der er forskel på Kong Hans og Søren Hattemager her i Huset er det kun Fruen som modtager Gaver ved Føsdesdes dagen hun fik 100 kr som fratrækkes fakturaen hos ADIDAS og hundrede kroner i to andre af hendes kunde klubber,jeg til gengæld kan jeg se i Kraks vejviser efter Gaverne, men jeg har jo fået en Gave for livet min kære Kone Dorthe
    skulle måske nøjes med den Gave
    ønsker alle her på Bloggen en trevlig dag
    Hansi

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: