24 dage til første søndag i advent

Nogle vil sige, at 24 dage er lang tid. I hvert fald masser af tid. De vil nok synes, der er masser af tid, til de må styrte ud og købe en adventskrans om formiddagen den 27. november, der i år er den 1. søndag i advent.

Sådan er det ikke her. Jeg er allerede gået i tænkeboks. For 24 dage er jo kun, hvad der går fra 1. december til juleaften. De dage flyver afsted.

Adventskransen er nok den vigtigste pynt, jeg laver hele året. Den skal holde i en måned, der skal lys i den hver aften, og den skal være både stor og smuk. Jeg har fundet kogler, til hvis jeg nu igen vil lave en koglekrans (følg linket for en vejledning i, hvordan man laver sådan en). Det er nu ikke sikkert, for måske vil jeg hellere prøve noget nyt?

Koglekransen med rosa lys og hortensia.

Måske noget med lærkegrene? Sidste år købte jeg et stativ med lysholdere til at lave kransen på. Stativet var fra Claus Dalby, og jeg pyntede det overdådigt. Måske skal det pyntes enkelt i år, så man kan se det rustne jern?

Kransen bundet på det rustne stativ.

Måske skal der snarere være en adventsdekoration, hvor de fire lys står sammen i midten af en krans? Fire bloklys? Eller skal jeg holde fast i traditionen med lysene sat overfor hinanden?

Koglekransen med hvide lys og naturpynt.

Skal der farver i, eller skal den holdes i naturlige vinternuancer? Jeg har også set nogle med friske blomster – bruger man friske blomster, skal der jo tænkes jævnlig udskiftning. Måske noget med små reagensglas? Eller er det lidt for bøvlet?

Kransen anno 2016 – frisk grønt i våd oasis

Som du kan se, er der meget at tænke over. Og så er 24 dage slet ikke for meget.

Detalje fra kransen anno 2014 – flettede grene af troldhassel, husløg og hortensia.

Om 24 dage går det løs. Og så er der kun en måned til, det hele er ved at være overstået igen. Tiden flyver, time flies, tempus fugit, som allerede de gamle romere sagde.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “24 dage til første søndag i advent”

  1. Ja det lidt vildt, tiden flyver af sted 💖. Vi har haft et smuk efterår, med mange flotte farver 🍂🍁. Jeg skal til sang i vores nye kirke, her i Hvinningdal, der var Indvielse i søndags, den er bare så flot ❤️❤️❤️ . God dag til dig Karen 🌹

    Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: