Mon det var de sidste sommerdage?

Når man kigger ud ad vinduet i dag, kan man godt få den tanke, at vi har haft de sidste sommerdage i sidste uge og i weekenden.

Det regner, og himlen er grå. Skyerne hænger næsten nede ved gummistøvlernes kant, og brillerne dugger. Det bliver tidligere og tidligere mørkt. Og det er mørkt, når vækkeuret ringer om morgenen.

I sidste uge kunne man næsten glemme, at vi nærmer os oktober med fuld fart. Solskin, nyudsprungne roser,

og alle de glødende sensommerstauder.

Men jeg tillader mig nu at være den der trælse, evige optimist, der bare ikke vil have humøret ødelagt. For der er også gode dage i oktober. For eksempel på min fødselsdag (nu polerer jeg lige glorien lidt, ikke?). Se selv – sidste år på fødselsdagsstur til Flensborg sidst i oktober.

Der er solskin på gule og røde blade.

Og det er tid til at finde stearinlysene frem – både de ægte og dem med batteri. Og tid til at lave en stor efterårsdekoration med kastanjer, græskar, efterårsløv og nogle af de kønne fjer, jeg har gemt fra agerhønsene og fra fasanerne sidste år.

De gode dage skal nydes ude, og de våde, blæsende og kolde dage skal nydes inde. For det er da et frygteligt spild af en dag ikke at nyde den, er det ikke?

God tirsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Mon det var de sidste sommerdage?”

 1. De to sidste dage har der virkelig været brug for at være optimist, vejr-optimist!!
  Her har det regnet uafbrudt, og mandag var der også en voldsom blæst, så nu er der nedfaldne blade over alt. Et voldsomt og brat vejrskifte!
  Men hvor var det godt, at vi fik lørdag og søndag med, og så må vi jo ellers vænne os til efterår. Du giver nogle gode ideer til, hvordan vi får det bedste ud af alle dage, både dem med solskin og de triste, våde, blæsende og kølige. Og så vil jeg da også prøve at være optimist og håbe på flotte solskinsdage i oktober, præcis som du beskriver den dag, I var i Tyskland sidste år!! Så nu ser vi alle frem til din fødselsdag!!!!
  God onsdag og hilsen her fra.
  Bodil.

  Like

  1. De dage kommer, Bodil. Det er helt sikkert, for der er altid smukke efterårsdage, og de fleste år er der også smukke vinterdage, selvom der er langt imellem dem.
   Og dage som dem her er laaaange, selvom de er korte. Løglæggersæsonen står også for døren, så velkommen til våde knæ og stive fingre… Hvorfor kunne det ikke regne lidt mere praktisk? Når der er brug for det – og om natten 🙂
   vh/Karen

   Like

  1. Enig 🙂 Men der med varmen bliver et problem. Efter min mening burde kraftvarmeværkerne fyre med de ting, vi har og selv kan lave her i landet, nemlig landbrugsprodukterne halm og biogas. Der er vi ikke afhængige af den unævnelige tidligere KGB chef!

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: