Tid til nyt i krukkerne

Et hurtigt kig på krukkerne viser, at nogle af dem trænger til en opdatering.

Nogle blomstrer ikke mere, og andre er begyndt bare at se lidt trælse ud. Derfor tog jeg i går på blomsterindkøb. I eftermiddag skal der plantes til og flyttes om. Det er altså en af de hyggeligste ting, man kan lave i haven. Resultaterne ser du i morgen. I dag handler det om planlægning af den slags, du måske også er i gang med – eller skal i gang med.

Den smukke hortensia Runaway Bride, som jeg fik som en lille skrælling i maj måned, har vokset sig stor og stærk, og den har blomstret fra juni til nu.

Men nu er det slut med blomsterne.

Den skal rykkes i baggrunden og stå som grøn plante. Planerne er, at den skal overvintre i drivhuset, for den blomstrer på andetårs skud. Ikke noget godt tegn på et langt liv i det kolde Skivholme. De hortensia, der blomstrer på førsteårs skuddene har bedre chancer her, men jeg vil gøre, hvad jeg kan.

Og et revnet fuglebad på sokkel skal fyldes med stenurt af en slags. Revnen kan fungere som dræn, til fuglebadet en dag knækker helt, og soklen skal bruges til noget andet.

Der skal plantes vindhekse, alpevioler og lyng, og ved hoveddøren skal der stå en stor kuglechrysantemum. Jeg kigger lidt til tidligere års krukker fra sensommeren/det tidlige efterår.

Det kommer til at tage nogle timer. Det gør det altid. Det lyder så enkelt, når man tænker tankerne, men tid tager det altså. Og er der egentlig krukkejord nok? Der er sjældent noget, man bare kan gå lige i gang med, men det plejer jo at ende godt.

God onsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Tid til nyt i krukkerne”

 1. Du har så evig ret. Det med krukker og opstillinger er noget af det hyggeligste, man kan bruge tiden på i haven. Du har også ret i, at det altid tager meget længere tid, end man havde planlagt!

  I det hele taget er nusseriet i haven, uden en deadline på grund af havegæster, den allerskønneste beskæftigelse i haven.

  Man render en del rundt, især når man så har plantet og skal placere planterne de rigtige steder, for at det tager sig bedst ud. Men så kommer der nogle skridt på kontoen, og det er jo en win-win situation!!

  Jeg glæder mig til at se dine “nye” krukker, når du er blevet færdig – og helt sikkert til at blive inspireret!

  God torsdag.
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Helt enig. Nusseriet er bare det bedste. Lægge løg er øv, og det er kampen mod skvalderkål også. Men pynte-nusse-hygge delen er guld. Jeg blev selvfølgelig ikke færdig i går – det kom som altid noget i vejen. Jeg fortsætter i eftermiddag, når jeg kommer hjem – hvis det ikke regner for meget.
   God torsdag til dig også 🙂 vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: