Tid til at bestille forårsløg

Selvom det stadig er sommer, varmt, solrigt og dejligt, er det nu, der er det store udvalg i løgplanter til foråret. Derfor er det nu, de skal bestilles.

Jeg indrømmer blankt, at jeg ikke kan døje at lægge løg. Man får ømme (og våde) knæ, og man får kolde fingre. Det regner næsten også altid i den weekend, hvor man har tid til at lægge løgene. Og så vokser der så meget i haven på et tidspunkt, hvor løgene skal lægges. Man kan dårligt forestille sig, hvordan der skal blive plads til dem.

Men så kigger man på billeder fra foråret. Der er det bart derude. Og på billederne kan jeg se, at der mangler noget.

Så jo – jeg har gjort det igen. Bestilt tulipaner og også et par poser løg til de bedårende små alpevioler. Glæden ved at se dem i foråret overgår alligevel modviljen mod at lægge løg. Overvejer også at sætte en i en krukke?

Når det handler om tulipaner, er jeg blevet lidt klogere, end jeg har været. Jeg bestiller Darwin hybrider, for de kommer igen. Det gør de tulipaner, der hedder noget med Triumph åbenbart også ifølge denne undersøgelse fra Videntjenesten.

I Tivoli Friheden er det Darwin hybrider, der står langs vandet.

I løbet af nogle år kan det måske være slut med at lægge løg i større mængder? Ok. 75-100 løg er større mængder for mig. Det er det ikke for Tivoli Frihedens gartnere. De ville grine deres bagparti i laser, hvis de hørte mig klynke. Det er vist også ved at være på tide at købe en af de der skamler til haven, man kan vende om, når man skal sidde på knæ?

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

2 kommentarer til “Tid til at bestille forårsløg”

 1. Tak for gode og brugbare oplysninger, Karen.
  Hvor køber du dine løg, og hvad mener du om dem, man kan købe i supermarkederne.
  Vh Kirsten

  Like

  1. Selv tak, Kirsten. Det er Claus Dalby, der har fortalt mig om Darwin hybriderne. Jeg køber løg mange steder, og nogle gange med mere held end andre. Hvis du er på Facebook, kan du melde dig ind i gruppen Blomsterløget. Der kan man også få rabat på løg flere steder.
   Hvordan løgene i supermarkedet er, afhænger i høj grad af, hvordan de er blevet opbevaret – og hvor længe – så det er svært at sige noget generelt.
   vh/Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: