En tur med saksen

Der kommer en dag her i sensommeren, hvor haven pludselig ser rodet ud.

Hvor der er alt for mange afblomstrede eller afblomstrende planter, hvor tørken har forkrøblet det ene eller andet, hvor larver har gnavet, og hvor man tydeligt kan se, at det har været alt for varmt til andet havearbejde end lige vanding.

Det er næsten ligesom hår. Det ser pænt ud, indtil det lige pludselig ikke gør det mere. Så skal saksen frem.

Det punkt var vores have kommet til i lørdags.

Et før-billede…
Og efter-billedet…

Vejret var fantastisk, lunt men ikke hedt og med skiftende sol og skyer. Rigtigt havevejr. I løbet af nogle timer var der fyldt et par trillebøre inde i blomsterhaven, og det hele var frisket op.

Endnu et før-billede
Og efter…

Frisuren er den samme, men de tjavsede spidser er rettet til. Det gør en kæmpe forskel.

Nu mangler jeg bare at gøre det samme i skovhaven og i haven foran B&B’en, som vi stadig kalder det. En eftermiddag eller to mere, og det hele vil være fint igen. Sikke en skam, at det mandag, når man nu lige er kommet så godt i gang…

God mandag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “En tur med saksen”

 1. Dejligt at høre dit syn på noget, som jeg selv føler lige nu og også er i gang med, for der er ganske meget, som trænger til at blive klippet væk. Jeg har tænkt, at det er alt for tidligt, og derfor er det så rart at høre, at andre går med de samme oplevelser og erfaringer, og at det ikke blot er i min have, at en del ser trist og vissent ud Det er i øvrigt et godt billede med frisuren!

  Synd for dig, at du ikke kan fortsætte i dag, for det tager altså ret lang tid, hvis man gerne vil gøre det godt.

  Vejrudsigten lover mere sommervejr hen i ugen, så jeg håber, at du kan komme i mål til den tid.
  Som pensionist har jeg alle dage! Men nok ikke din energi!
  God arbejdsuge!
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Som pensionist kan du jo tage det i det tempo, der passer dig bedst. Der er ingen grund til at knokle ryg og knæ ømme, hvis man ikke er nødt til det 🙂 Faktisk er der brug for en klipning i haven flere gange i løbet af sommeren, og når det så har været så varmt, får man det ikke gjort tit nok…
   vh/Karen

   Like

 2. Fantastisk sammenligning – en tur med saksen👍 Har lige tænkt at mit hår trænger til en tur med saksen og min have ved jeg trænger til en tur med saksen, men havde ikke tænkt sammenligningen😂 God dag til dig🌻

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: