‘Skift til kladde’

Jeg er i gang med en større oprydning på bloggen.

Google Search Console siger, at der er ‘problematiske sider’. Jeg slår op og ser, at det primært handler om billedkvalitet i de gamle indlæg, eller om gamle sider, der ikke egner sig til mobilvisning.

De sider skal væk. Jeg vil ikke til at rette i indlæg fra 2012-2014 for at gøre dem lækre for Google søgninger. Men jeg sletter dem ikke. For mange af indlæggene især dem om hverdagslivet i Skivholme – er også en slags dagbog, hvor jeg kan se, hvad der cirka skete cirka hvornår.

Heldigvis byder maskinrummet på en mulighed, der hedder ‘Skift til kladde’. De indlæg, der er skiftet til kladdeversion, kan kun ses i min egen oversigt, for de er fjernet fra nettet. Derfor: hvis du pludselig mangler noget, må du sende mig en mail. Jeg kan hurtigt genudgive. Det sker faktisk af og til, at nogle efterspørger en gammel opskrift, jeg troede var ‘død’.

Mens jeg har siddet her til morgen og trykket ‘skift til kladde’ – efter at have været oppe og ringe dagen i gang med kirkeklokken – har jeg tænkt over, hvor dejligt det kunne være, hvis man kunne gøre sådan med dage i sit liv. Skift til kladde. Nu kan der ændres i dagen, overskriften kan ændres, og hele afsnit kan slettes. Næsten selve historiens gang kunne man ændre på den måde. Og gik det helt galt, kunne man bare slette dagen. Væk, borte, slettet, ‘flyt til papirkurv’.

Vi har alle den slags dage. Dage, man ville ønske, aldrig havde været der. Dage, der enten blev spildt på smådryssen eller brugt helt forkert set i bagklogskabens klare lys. Eller dage, hvor der skete rigtig dårlige ting.

Vi kan ikke slette de dage, og vi kan ikke skifte til kladde. Det ved vi godt. Måske kan vi endda lære noget af dem. Lære, at nogle ting – og mennesker – skal man lægge bag sig, genkende tegnene og undgå at gøre det samme – eller møde de samme – igen.

De gamle indlæg kan være sjove at læse. Og det kan være sjovt at slå op tilbage i tiden for at se, hvad der skete hvornår. Men det er dagen i dag og de kommende dage, man kan forme og lave overskrifter til.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

6 kommentarer til “‘Skift til kladde’”

 1. Jeg har faktisk redigeret de gamle indlæg, så de kunne vises. De er en del af min blog og min historie, og jeg har ikke slettet nogen af dem.
  Engang var der en serie indlæg, jeg havde genndannet til kladder, fordi jeg havde haft en dårlig oplevelse med dem, men jeg følte mig uærlig ved ikke længere at have dem liggende, så jeg genudgav dem. Alle mine gamle indlæg ligger altså stadig på min blog.

  Like

  1. Jeg har mest slettet dem, hvor billederne var for dårlige. Og kommer nogle til at savne de opskrifter, må de lige sige til 🙂 Det er ikke så vigtige indlæg, der er røget… og der er et par tusind andre at tage af…

   Like

   1. Ja, ser du, Mor Ugle. Det er et af verdens mysterier. Men af og til får jeg en mail eller en opringning i stil med ‘havde du ikke engang en opskrift på xxx’. Nogle gange skal de bare have hjælp til at søge, og andre gange skal opskriften genudgives. Magic….

    Like

 2. Man kan jo godt have nogle dårlige dage, dage hvor der sker noget man helst havde været foruden. Men omvendt, så lærer vi forhåbentligt både af det gode og det dårlige og begge dele er med til at vi er/bliver de personer ved er. Så jeg ved ikke om “delete” knappen ville være så god 🤗.

  Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: