Kylling ala bruschetta

Stegt kyllingefilet med smeltet mozzarella, tomat, basilikum og hvidløg. En både hurtig, lækker og sommerlig ret, der kan laves både på en pande og på grillens stegeplade.

Du kender bruschetta: de små, sprødristede brødstykker med forskelligt pålæg, man får, når man spiser italiensk. En af de meste kendte er den med tomat, basilikum, hvidløg og olivenolie. I dag har den evige nødløsning, kyllingebrystfileter, fået samme tur.

Til to store kyllingefileter skal du bruge:
2 Kyllingefileter
Lidt mel til panering og olie til stegning
2 store tomater eller en god håndfuld cherrytomater
2 spsk hakket frisk basilikum
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 kugle mozzarella

Skær fileterne over på den flade led, så du får fire, flade stykker kød. Giv dem lidt salt og peber og vend dem i melet. Ryst overskydende mel af.

Skær tomaterne i tern, hak basilikumbladene groft, pres hvidløget og bland det hele med olivenolie.

Skær mozzarellakuglen i skiver.

Steg nu kyllingefileterne på en pande på den ene side. Ca. 5 minutter. Vend dem og læg osten over. Dæk panden med et låg eller med folie og lad dem stege fem minutter til. Nu er kyllingen gennemstegt, og osten er smeltet.

Ved serveringen topper du hvert stykke kylling med tomatblandingen – server bare i panden. Det ser helt godt ud…

Det er frisk og lækker sommermad med masser af smag og farve, og man glemmer helt, hvordan man var totalt ideforladt, da man stod der med hovedet nede i fryseren og tænkte: Ok – kylling kan man altid spise…

Som tilbehør fik vi en salat med rester af gårsdagens nye kartofler og blandede salater. Let og frisk mad i juni.

God lørdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

One thought on “Kylling ala bruschetta”

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: