Havetravlt, men ikke hjemme?

Hvordan kan man have havetravlt, når man stort set ikke er hjemme i haven? Godt spørgsmål. Det skyldes måske, at vi flyver og farer fra det ene havearrangement til det andet.

Her i Bededagsferien sker der meget. Dagene kommer til at gå med blandt andet et besøg i Claus Dalbys forårshave og et besøg i Tivoli Friheden, hvor der ligesom sidste år er over 100.000 blomstrende forårsløg at se på og beundre.

Fra Tivoli Friheden sidste forår. Det er Claus Dalby, der har stået for sammensætningen af de mange, smukke bede i Tivoli Friheden.

Derudover skal vi til sølvbryllup og have gæster i Bededagsferien. Så ja, de tre dage er brugt på forhånd og til lutter glædelige begivenheder.

Alligevel har jeg lidt dårlig samvittighed, for det er jo også nu, der er så meget at gøre derude i haven. Der er kommet lidt regn, der har frisket det hele op. Men regn sætter også fut i ukrudtet, og regn betyder, at vi nu skal til at holde øje med de unævnelige, krybende makulatorer. Der er stadig et stykke af blomsterhaven, der hverken er kantet eller luget igennem, og, og, og…

Ja, egentlig burde jeg arbejde igennem derude. Sådan tror jeg, der er mange der har det. Man bør faktisk slet ikke forlade sin have i maj.

Det skal man bare alligevel, for i maj er der også gudeskønt i de andres haver. I skoven. I parkerne som Tivoli Friheden eller Botanisk Have. Der er så meget i maj, at den burde have heddet Maj-et.

Her til morgen kiggede jeg ud ad vinduet og nød, hvordan det hele er blevet grønt, og hvordan de mange blomster i skovhaven lyste i gule og hvide nuancer. Præcis som jeg drømte om, da jeg med kolde fingre og stive knæ lagde løg i efteråret.

Måske var det arbejdet, man ikke burde bruge tid på i maj? Det ville give tid til det hele. Det sociale, haveturene, en tur eller syv i plantecenter. Havefolk burde have en speciel orlovsordning, der kunne bruges i maj måned – med fuld løn, selvfølgelig. Og så burde støv og hundehår pr. kongelig forordning forbydes at lægge sig på indendørs flader. Jeps. Sådan skulle det være. Så var der ikke andet at tage sig af end at nyde maj i fulde drag.

Læg mærke til den russiske kulsukker i højre side af billedet. Den er vokset 20 cm på en uge…

Nå – på med krum hals. Vi når nok det hele, og gør vi ikke, går det nok også.

God torsdag.

Forfatter Karen Engell Dalsgaard

Bondekone, blogger, køkkenentusiast, oversætter, Bed & Breakfast vært, havefreak, bogorm - det var noget af det. Her skriver jeg om alt det, der optager mig i hverdagen - opskrifter, haven og naturen, anmelder bøger, jeg har læst med meget mere.

4 kommentarer til “Havetravlt, men ikke hjemme?”

 1. Du rammer som altid plet, for ja, der er majet at lave, men det lyder som nogle hyggelige arrangementer, du skal til, og ukrudtet løber ingen steder. Det ser perfekt ud i skovhaven.
  I den kongelige forordning bør haveejerne have dobbelt løn i maj, for det er dyrt med alle de planteskolebesøg. (Bare et forslag, nu du er i gang med at bestille.)
  Kh Lisbeth

  Like

  1. Dobbelt løn i maj – og i september, for jeg har fundet ud af, at jeg slet ikke har farver nok i blomsterhaven i maj. Der skal købes løg, men det bliver Darwin hydbrider, så de kun skal lægges én gang 🙂
   Kh, Karen

   Like

 2. Hej Karen.
  Det er som sædvanligt så godt skrevet, det du har fældet ned på din blog i dag. Jeg genkender i den grad alle tankerne, og jeg siger tit, at når man har så stor en have og gerne vil holde den nogenlunde pæn, så er det svært at få tid til det sociale.
  Jeg fornemmer nu, at du når meget andet end at passe din have, og som du siger, det går nok, selv om der er nogle steder, som man stadig mangler at komme omkring.
  Jeg kan godt se, at din Bededagsferie er fyldt godt op, men mon ikke alle oplevelserne giver dig lidt energi til hverdagen, for selv om din plan med havefrihed i maj med løn er supergod, så er den nok ikke lige på trapperne!!
  Det er så vigtigt at nyde maj måned, for det går – åh – så hurtigt!
  Rigtig god og travl bededagsferie.
  Hilsen Bodil.

  Like

  1. Tak, Bodil 🙂 Ja, der er jo meget andet end skvalderkål, der skal passes, og et vist mål af stress er sikkert godt for blomomløbet. Jeg tror, alle os havemennesker har det på den måde i maj. Men hvor er det dog en dejlig måned.
   Mange hilsener, Karen

   Like

Der er lukket for kommentarer.

%d bloggers like this: